Huis & Tuin

3x een leuk welkom bij de voordeur

Ken je dat, dat je bij iemand voor de deur staat en aanbelt, en ondertussen opgevrolijkt wordt van een leuk item bij de voordeur?

Ken je dat, dat je bij iemand voor de deur staat en aanbelt, en ondertussen opgevrolijkt wordt van een leuk item bij de voordeur? Je voelt je meteen extra welkom, tenminste, dat heb ik altijd. En daarom in deze blog drie ideeën voor een leuk welkom bij jouw voordeur!

1. De deurmat

Laten we beginnen met het, naar mijn idee, leukste item waar je mensen mee kunt verwelkomen bij je voordeur: de deurmat. Je kunt namelijk alle kanten op met je deurmat en een deurmat kan ook echt iets zeggen over de sfeer in huis. Zo krijg je direct een idee van de inrichting van het huis als er voor de deur een zwarte deurmat ligt met een doodskop erop. Maar een deurmat met een tekst zoals ‘welkom’ erop geeft je meteen een prettig gevoel. En weet je wat nu zo leuk is: het kan nog véél leuker! Je kunt namelijk een deurmat bedrukken ontdekte ik onlangs. Zo heb je dus je eigen, gepersonaliseerde deurmat!
Denk bijvoorbeeld aan een deurmat met vier paar schoenen, waarvan twee volwassen maten en twee kindermaten. Bij ieder paar schoenen laat je de naam van de persoon drukken die erbij hoort en voilà, je hebt een super leuke en vrolijke deurmat! Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden wanneer je je eigen deurmat wil laten bedrukken. Denk aan de familienaam erop, een deurmat waarbij je je huisdier eerst (bijvoorbeeld een deurmat in de vorm van een kat en een tekst erop) of, als je de deurmat écht super persoonlijk wil maken: laat een foto op de deurmat drukken!

2. Huisnummer bordje

Even een woord vooraf: zorg in ieder geval ervoor dát je een huisnummer op je gevel hebt. Niets zo vervelend dan dat je moet zoeken naar een huisnummer op een huis, niet alleen voor de postbode, maar ook voor bezoekers. Soms moet je echt je best doen om erachter te komen welk huisnummer een bepaald huis heeft. Goed, nu we dat gehad hebben: je kunt het natuurlijk véél leuker maken dan alleen een simpel nummertje op de gevel. Maak een super origineel huisnummer bord dat mensen een glimlach op het gezicht bezorgd. Denk bijvoorbeeld aan een huisnummerbord met hierop poppetjes, die overeenkomen met de gezinsleden. Wil je trouwens een realistischer beeld van jullie gezinsleden in plaats van getekende poppetjes, dan is dat ook een optie. Zo kwam ik laatst een huisnummerbord tegen met een realistische tekening van de gezinsleden. Het blijkt dus zo te zijn dat je echt een huisnummerbord kunt laten maken van jullie gezin. Het bedrijf maakt aan de hand van foto’s die je zelf aanlevert jullie unieke huisnummerbord. Super bijzonder en vooral heel origineel!

3. Krans op de voordeur

Tot slot een leuk idee om je voordeur zelf wat op te pimpen: een mooie krans op de voordeur. Je kunt kiezen voor een krans die past bij de tijd van het jaar, zoals een Paaskrans rond Pasen en een Kerstkrans met de Kerstdagen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Als je bijvoorbeeld van droogbloemen houdt, is het ook heel gaaf om een mooie krans van droogbloemen te maken. Let er dan wel op dat dit alleen mogelijk is als je een afdakje boven de voordeur hebt, anders gaat je krans helaas niet lang mee.
Ben je niet zo creatief met kransen maken, kies dan voor een deursticker van een krans! Dat staat ook erg leuk en vrolijk en je kunt het knutselen lekker achterwege laten!


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Sneller de deur uit in de ochtend: wat kun je vooraf alvast klaarzetten en regelen? - blogpapa.nl
    29 maart 2023 at 16:38

    […] het bij jou altijd rennen en vliegen ’s ochtends, om maar op tijd de deur uit te kunnen gaan? Het is een herkenbaar probleem voor velen, maar echt fijn is het niet. Gelukkig […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.