Persoonlijk

Hoe kun je luxe sieraden het best bewaren?

Of je nu een verzamelaar bent of een paar bijzondere sieraden in je bezit hebt waar je dol op bent: je wilt ze op de beste manier bewaren.

Of je nu een ware verzamelaar bent of een paar bijzondere sieraden in je bezit hebt waar je dol op bent: je wilt ze uiteraard op de beste manier bewaren. Zéker als het gaat om luxe sieraden. Hoe beter je ermee omgaat, hoe langer de sieraden meegaan. Zo kun je ze dus zelfs doorgeven aan volgende generaties, mocht dit je wens zijn. Dit zijn de beste manieren om sieraden te bewaren.

In een kluis

Gaat het om sieraden die je nooit of maar weinig draagt? De veiligste manier om sieraden te bewaren, is in een kluis. Zo kun je je sieraden beschermen tegen inbraak of brand. Stop sieraden in een losse kluis of bewaar ze tussen andere dierbare spullen. In een kluis is er in ieder geval voldoende plek voor een sieraad, zoals een 14 karaat gouden ketting. Ook negatieve weersinvloeden hebben hier geen kans om het sieraad aan te tasten, zoals felle zonnestralen of een tochtige omgeving. Met name als je sieraden voor een langere periode op wilt bergen, zit je dus goed met een plekje in een kluis.

In een sieradendoos

Draag je je sieraden vaak? Dan is een kluis misschien niet altijd even praktisch. Wat wél handig is, is een goede sieradendoos. Geef ‘m een mooi plekje, op het nachtkastje of in de badkamer bijvoorbeeld. Denk vooraf na welke sieradendoos voor jou ideaal is. Je wilt er verschillende sieraden in kwijt kunnen, van ringen tot creolen goud. Kies het liefst voor een afsluitbare sieradendoos, met lades of vakjes die je dicht kunt maken. Zo zijn je sieraden net wat meer beschermd, tegen bijvoorbeeld stof of zonnestralen. Met een slotje op een sieradendoos zorg je dat niet zomaar iedereen in jouw sieradencollectie kan graaien – ook dat kan prettig zijn.

In een stoffen zakje

Sieraden worden ook vaak bewaard in een stoffen zakje, met een touwsluiting bijvoorbeeld. Zo’n klein zakje is ideaal voor het bewaren van een enkel sieraad, of een paar ringen of oorbellen. Stop zo’n zakje vervolgens in de kast of op een andere plek. Bij de aankoop van sommige sieraden krijg je zo’n zakje er al bij: hier hoef je dus niet altijd zelf naar op zoek te gaan. Wel zo handig. Met zo’n zakje voorkom je ook weer dat er zonlicht of lucht bij het sieraad komt – het sieraad slijt minder snel.

Rek of boom voor sieraden

Als je je sieraad echt dagelijks draagt, kun je ‘m ook bewaren aan een sieradenrekje of een sieradenboom. Je sieraad wordt zo niet optimaal beschermd, maar dat maakt in principe niet veel uit als je het sieraad zoveel gebruikt. Je kunt je sieraad op het rekje bewaren als je gaat slapen, sporten of douchen bijvoorbeeld: op die manier ga je nog altijd op voorzichtige wijze met het sieraad om. Een rekje of boompje vormt in ieder geval de snelste manier om het sieraad er weer bij te pakken. En het staat ook nog eens decoratief op tafel of kast!


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.