Huis & Tuin

Vijf tips om jouw droomkeuken te realiseren!

Wil je echt ervoor zorgen dat jij jouw droomkeuken vindt? Lees dan snel mijn tips! Want met deze tips vind je hem zeker weten! Wat mijn keuken absoluut nodig heeft luxe keuken

Een nieuwe keuken is niet iets wat je zomaar koopt. Daar moet je echt even je tijd voor nemen. Het is namelijk een behoorlijk grote uitgaven. Wil je echt ervoor zorgen dat jij jouw droomkeuken vindt? Lees dan snel mijn tips! Dan weet je zeker dat jij straks de keuken van je dromen in jouw huis hebt staan!

Maak een moodboard

Door het maken van een moodboard kom je goed te weten waar jouw voorkeur ligt. Wat zijn de kleuren die vaak voorbij komen? Welke inrichting zie je? Door rond te kijken in bladeren en online kan je alles wat je ziet uitprinten en knippen. Plak al deze dingen bij elkaar en je hebt jouw moodboard over jouw droomkeuken. Het maakt daarbij niet uit of je voor een budget keuken gaat of van een duur merk. Je mag alles erop plakken wat jij wil!

Kijk naar de juiste maten van jouw droomkeuken

Vaak gebeurt dit pas als allerlaatste. Je hebt een keuken gevonden en nu gaan we hem inmeten. Maar misschien is het handiger om dit andersom te doen. Zo weet je ook of je een kookeiland kan plaatsen of een L-vormige keuken kan kiezen. Bereken daarom de juiste maten zodat je weet welke keukens passen en welke keuken niet. Er is veel op maat te maken, maar om niet teleurgesteld te worden zou ik dit vooraf doen.

Bekijk en test jouw kleur

Je lievelingskleur bedenken en je lievelingskleur gebruiken zijn twee verschillende dingen. Je kan wel een volledig roze droomkeuken willen, maar kleurt dat goed bij de andere accenten in je huis? Daarom is het belangrijk om wat staaltjes te vragen die je in je keuken kan hangen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het soort materiaal en/of houtsoort. Ook dit kan erg belangrijk zijn!

Kies je apparatuur

Welke apparaten moeten niet ontbreken in jouw droomkeuken? Als je dit vooraf op een lijstje zet kunnen hier nooit vergissingen over komen. Waar word je blij van? Ik zou bijvoorbeeld niet meer zonder mijn vaatwasser kunnen. Maar misschien heb jij liever een grote oven. Ook bij goedkope keukens is er een hoop mogelijk. Maak daarom een lijstje en schrijf daar eerst je top 4 op. Schrijf daarna de 2 of 3 apparaten die je graag zou willen maar die ook weg kunnen, om zo teleurstellen te voorkomen.

Maak een afspraak voor je droomkeuken

Je kan wel online rondkijken, maar het is veel beter om langs te gaan. Maak daarom een afspraak zodat je zeker weet dat je met iemand kan zitten. Zij hebben vaak veel meer ideeën dan wij. Het zal je verbazen hoeveel er eigenlijk mogelijk is. Neem je moodboard en je lijstje mee en ga samen zitten. Als je alle tips volgt dan weet ik zeker dat jij straks ook jouw droomkeuken hebt!


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.