Persoonlijk

Verschillende manieren om haaruitval tegen te gaan

Verlies jij meer dan 150 haren per dag? Dan heb je haaruitval. Daarom een blog om dit tegen te gaan. Lees mee wat jij kan doen!

Het is normaal dat je elke dag haren verliest. Maar verlies jij meer dan 150 haren per dag, dan spreken we echt wel van buitengewoon haarverlies en is het goed om er iets aan te doen. Daarom voor jou een blog om haaruitval tegen te gaan!

Koop een goede shampoo

Er zijn zoveel verschillende soorten shampoos, maar als je echt haarverlies hebt dan is het goed om te kijken naar de juiste shampoo voor jou haar. Dat kan al zoveel schelen. Sommige shampoos maken je haar zelfs slap en futloos. Kijk dus goed wat erin zit en wat dit doet voor jouw haar. Kijk vooral naar een shampoo die goed is voor je haar en haaruitval voorkomt. Dat zijn vaak de shampoos die je haar voeden en volume geven, zoals de shampoos van Hairlust. Check in de lijst of er AnaGain in zit. Dit stimuleert de haargroei en het vermindert haaruitval. Een speciale shampoo tegen haaruitval is dus zeker een aanrader.

Stress zorgt voor haaruitval

Kijk goed naar je persoonlijke leven. Krijg je ergens stress van? Misschien vanwege je belangrijke baan en is er veel stress op je werk, of is je moeder erg ziek? Stress zorgt ervoor dat je haar sneller uitvalt omdat de cyclus door de war raakt. Probeer daarom de stress te verminderen. Wanneer de stress vermindert zal je haar weer gaan groeien. Een goede manier voor haaruitval tegengaan? Verminder dan je stress. Adem in, adem uit!

Een eiwitten tekort

Misschien is het ook goed om naar je voeding te kijken. Mocht je last van haaruitval hebben dan kan dit ook te maken hebben met een eiwitten tekort. Door te weinig eiwitten stopt (tijdelijk) de haargroei. Ga je meer eiwit eten innemen dan stimuleer je de haargroei weer. Het is ook niet voor niks dat er voor een operatie aangeraden wordt (en erna) om eiwitten te eten.

Te snel afvallen zorgt voor haaruitval

Tja, die zogenaamde crashdiëten zijn nooit goed en zeker niet voor je haar. Veel mensen merken dat hun haar dunner wordt of zelfs uitvalt als ze gaan diëten. Dit komt omdat je veel te weinig van alles binnen krijgt. Te weinig vitaminen, eiwitten en andere stoffen die helpen je haar sterk en vitaal te houden. Val je snel veel af, dan doet je haar dit ook. Blijf daarom gezond eten!

Verzorg je haar goed

Naast alle dingen hierboven is het goed om je haar te blijven verzorgen. Koop een geschikte borstel voor jouw haar. Als jouw haar snel klit is een borstel die daar goed doorheen komt aan te raden. Anders trek je jouw haar kapot. Daarnaast is een haarmasker ook altijd erg fijn voor je haar. En vergeet die kappersbeurt niet. Zorg jij goed voor je haar, dan zorgt jouw haar goed voor jou!


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Vincent Rondwijk
    20 juli 2022 at 17:07

    Goed om te weten hoe haarverlies kan ontstaan. Stress hoor ik vaak als belangrijke factor. Daarnaast denk ik dat voeding en verzorgingsproducten ook een grote rol spelen.

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.