Review Speelgoed, Spellen & Spelen

• Review • Hotel Transylvania: Scary-Tales Adventures voor de Nintendo Switch

Hotel Transylvania – Scary Tales Adventures - nintendo switch review
Cassandra

Op Netflix hebben we de films inmiddels al grijs gedraaid. Niet alleen Leia, maar ook ik kan de tekenfilm Hotel Transylvania met Dracula wel waarderen. Toen ons werd gevraagd om de switch game te reviewen, konden we natuurlijk geen nee zeggen. In deze blog lees je onze ervaringen met de Switch game Hotel Transylvania: Scary-Tales Adventures. Ga je mee griezelen?

Hotel Transylvania: Scary-Tales Adventures

Hotel Transylvania: Scary-Tales Adventures is op jouw lijf geschreven wanneer je van sprookjes en griezelen tegelijk houdt.  

Hotel Transylvania – Scary Tales Adventures - nintendo switch review

Het spel begint als Opa Draac zijn kleinkinderen Dennis en Geestje op schoot heeft en voorleest uit een sprookjesboek. We duiken vervolgens in het sprookje om de game te kunnen spelen. Draac is hierbij dus de verteller in het spel, wat erg handig is aangezien je via tekstvakken uitleg over de besturing krijgt van het spel. Zo leer je het spel stap voor stap te spelen, ook wanneer je nieuwe superkrachten om enge wezens te verslaan. Met Dracula als je karakter.

Hotel Transylvania – Scary Tales Adventures - nintendo switch review

En wat ik heel tof vind is dat je als Dracula ook echt in een vleermuis kunt veranderen in de game. Tijdens het laden van de game krijg je ook steeds handige tips in beeld om makkelijker door de game te kunnen komen.

Hotel Transylvania – Scary Tales Adventures - nintendo switch review

Klassieke sprookjes als Spook-taculaire verhalen

In het spel Hotel Transylvania: Scary-Tales Adventures ga je als Dracula op verkenningstocht door de wereld van klassieke sprookjes zoals Roodkapje en Ali Babi en de veertig rovers. Maar dan met een eng randje waar je kippenvel van krijgt. Zo ben je als Roodkapje Mavis en moet je goed oppassen voor de Grote Boze Wolf Wayne. Voor de Dievenkoning verzamel je waardevolle objecten en wanneer je de Grot vol schatten bent binnen gedrongen, dien je puzzels op te lossen om zo de tempelruïne te kunnen un-locken en waar je de nieuwe kleren voor de Keizer Blobby kunt vinden. 

Nieuwe werelden ontdekken

Tijdens het spelen verken je allerlei nieuwe werelden en moet je een aantal pittige uitdagingen voltooien. Probeer Griffin, de Onzichtbare man maar eens te vinden… Is nog wel een opgave. In deze unieke spook-taculaire werelden vind je vervloekte medaillons, munten en verborgen verzamelobjecten. De munten kun je in de winkel van Murray uitgeven. Wanneer je van elk verhaal alle geheimen hebt ontdekt, ontgrendel je allemaal lekkernijen. 

Hotel Transylvania – Scary Tales Adventures - nintendo switch review

Vampiervaardigheden verwerven

Nieuwe krachtige vampiervaardigheden verwerf je door enge wezens te verslaan die je in de werelden ziet rondspoken. Zo komen er bijvoorbeeld gekke vliegjes uit de grond en kom je schorpioenen tegen. Krachten die je voor Dracula en Mavis kunt vrij spelen zijn onder andere een super sprong, maar ook immobilisatiekrachten en nog een aantal toffe die je zelf mag gaan ontdekken. 

Hotel Transylvania – Scary Tales Adventures - nintendo switch review

Onze ervaring: 

Volgens de game is het spel geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Daar kan ik mij prima in vinden. Leia is op het moment van schrijven en spelen 7 jaar en zit in groep 4. Ze kan heel goed door de uitleg van de game-play komen, de teksten komen met voldoende snelheid door het scherm heen en de uitleg is heel erg duidelijk. 

Je kunt makkelijk door het spel manoeuvreren, met B moet je bijvoorbeeld springen. Echter zijn er ook echt wel lastige levels, waar ik als moeder zelfs ff niet doorheen wist te komen. Jep, deze moeder houdt ook van gamen haha. En ik vind het altijd wel fijn om te monitoren wat ze speelt. En eerlijk is eerlijk, hoe lekker is het als je kind je nodig heeft, ook al is het om een level te redden haha!

Tijdens de game ontmoet je iconische hoofdpersonages uit Hotel Transylvania zoals Johnny, Murray en Wayne, waardoor het heel herkenbaar wordt. We hebben het spel nu een dikke week op de switch staan en hij wordt toch regelmatig erbij gepakt om toch weer even een moeilijk level door te komen. Die glunderende oogjes als het dan is gelukt, spreekt boekdelen. 

Hotel Transylvania – Scary Tales Adventures - nintendo switch review

Wat ons betreft is Hotel Transylvania: Scary-Tales Adventures een absolute aanrader wanneer je kinderen van sprookjes en griezelen tegelijk houden. Zijn ze fan van de films, dan gaat het vast en zeker een succes worden wanneer je de game aanschaft. Genoeg uitdaging en in tegenstelling tot spellen als Mario, ook een stuk betaalbaarder. 

Totaalscore van :

vier boksen

Hotel Transylvania: Scary-tale Adventures Facts

  • Adviesleeftijd: PEGI leeftijd 7
  • Release datum: 11-03-2022
  • Multiplayer functie aanwezig: nee
  • Genre: Avontuur | Actie
  • Console: PS4, Xbox One, Switch en PC
  • Adviesprijs: € 39.95 en hier te koop

∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.