Persoonlijk

Op zoek naar sneller internet? Zo pak je dat aan

Heb je het gevoel dat de snelheid van je internetverbinding je steeds vaker belemmert? Wil jij sneller internet? Lees dan door!

Heb je het gevoel dat de snelheid van je internetverbinding je steeds vaker belemmert? Merk je dat jij altijd degene bent die wegvalt tijdens zakelijke videogesprekken, of hoor je je collega’s steeds vaker ‘we zien je niet meer, hoor je ons nog?’ roepen? Gaat een tv-serie streamen met horten en stoten, en loop je tijdens het online gamen ook altijd een beetje achter de feiten aan? Dan is het de hoogste tijd om eens op zoek te gaan naar een internetverbinding die wél kan leveren wat jij nodig hebt. Maar hoe pak je dat nu precies aan?

Wat heb je nodig?

Om de verbinding te vinden die precies past bij wat je nodig hebt, zal je eerst moeten weten wát je eigenlijk nodig hebt. Daarvoor kun je als startpunt je huidige internetverbinding nemen. Zoek op welke snelheid in je contract staat, en je weet dat je in ieder geval daarboven zal moeten gaan zitten. Probeer overigens via een speedtest altijd even uit welke snelheden je daadwerkelijk haalt, voor je een nieuw abonnement afsluit. Misschien past de snelheid die je afneemt namelijk wel bij wat je nodig hebt, maar ontvang je deze snelheid niet overal in huis. Bijvoorbeeld omdat je gebruikmaakt van wifi.

Als je weet welke snelheid je minimaal nodig hebt, kun je gaan kijken welke internetverbindingen deze kunnen leveren. Zit je echt aan de hoge kant, en verwacht je ook niet dat je vraag lager zal worden, voorzie je je juist eerder een stijging? Dan kun je het best een abonnement kiezen dat nu al meer levert dan je eigenlijk nodig hebt; dan ben je ook meteen op de toekomst voorbereid. Je kunt de snelheid van glasvezel vergelijken met wat je nu hebt, grote kans dat je daarmee weer een flinke tijd vooruit kan.

Hoe vergelijk je providers met elkaar?

Als je weet welke snelheid je nodig hebt of graag zou willen, kun je gaan zien welke providers deze allemaal aanbieden. Daarvoor hoef je niet alle individuele providers langs te gaan, nee, gebruik maken van een goede vergelijkingssite gaat een stuk sneller.

Je kunt een provider vergelijken op basis van verschillende kenmerken. Ten eerste de snelheid van de verbinding, dit wordt je startpunt. Kies de providers die de gewenste snelheid leveren, en degenen die daarboven zitten, dan heb je een goede uitgangsbasis. Vervolgens kun je gaan kijken naar de prijs. Waarom zou je tenslotte meer betalen dan nodig is; als een provider die een lagere prijs rekent dezelfde snelheid kan bieden, zou je wel gek zijn om daar geen gebruik van te maken.

Vervolgens kan het slim zijn om ook nog een paar reviews van bestaande klanten te lezen, voor je definitief de knoop doorhakt. Komt een provider zijn beloftes na? Hoe zit het met de klantenservice die zij leveren? Allemaal zaken die je graag wilt weten voor je een abonnement afsluit. Als ook dit allemaal goed zit staat niets je meer in de weg, en kun je je oude internetverbinding met een gerust hart omruilen voor een betere.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.