Persoonlijk

Hoe maak je een trouwkaart persoonlijk?

Ga je trouwen? Dít zijn onze slimme tips voor een trouwkaart die helemaal bij je past – en ook bij je partner natuurlijk.

Ga je trouwen? Wat een feestelijk vooruitzicht! Het is gebruikelijk om de gasten uit te nodigen met een mooie trouwkaart. Wellicht wil je ervoor waken dat het kaartje te netjes of te zakelijk overkomt. Het mag namelijk best persoonlijk zijn! Dít zijn onze slimme tips voor een kaartje dat helemaal bij je past – en ook bij je partner natuurlijk.

Zelf een trouwkaart ontwerpen

Wil je er echt iets unieks van maken? Dan kun je zelf een kaart ontwerpen. Je hoeft hier heus geen grafisch designer voor te zijn: een trouwkaart ontwerpen is tegenwoordig eigenlijk best eenvoudig. Personaliseer een kaartje dat al enigszins is ingericht, of verander bijvoorbeeld lettertype en kleuren. Uiteraard komt ook jouw naam evenals de naam van je partner op het kaartje te staan, samen met de trouwdatum!

Persoonlijk thema kiezen

Het is leuk om een thema aan te wijzen voor een trouwkaart. Ga op zoek naar een thema dat zowel bij jou als bij je geliefde past. Wellicht houden jullie samen veel van reizen. Of juist van lekker eten, bepaalde series of een vintage stijl. Er zijn genoeg opties om uit te kiezen! Van een retro trouwkaart tot een trouwkaart met een botanisch thema. En dat zijn slechts een paar voorbeelden.

Grappige invalshoek

Hoewel je natuurlijk alle standaardinformatie op het kaartje kwijt moet, zoals de datum en de locatie, is het verder origineel om er nog meer op te plaatsen. Bedenk bijvoorbeeld een grappige invalshoek, door iets lolligs op de kaart te zetten. Het is leuk om de gasten te laten lachen!

Bijzondere spreuk of quote

Is een grappige invalshoek niet echt passend bij de stijl van jou en je aanstaande? Je hoeft je hier uiteraard niet in te kunnen vinden. Er zijn nog veel meer manieren om een trouwkaart te personaliseren. Deel bijvoorbeeld een bijzondere spreuk of quote. Zo’n uitspraak kan overal vandaan komen. Van jullie favoriete liedje tot een serie die jullie op de voet hebben gevolgd.

Favoriete kleuren

Laat je lievelingskleuren terugkomen in het kaartje! Ook dit zorgt al meteen voor een persoonlijkere uitstraling. Trouwkaarten hebben vaak een kleurenthema in bijvoorbeeld wit en roze, maar je kunt net zo goed voor iets anders kiezen. Wil je een felgroene trouwkaart? Niemand die je gaat tegenhouden!

Foto op de kaart

Nog een laatste tip om de trouwkaart van een persoonlijk randje te voorzien: plaats een foto van jou en je partner op de kaart. Zo spelen jij en je partner pas echt de hoofdrol op het kaartje! Het is direct een goede reden om voorafgaand aan de bruiloft een leuke fotoshoot te doen, idealiter al met de fotograaf die je ook voor de bruiloft wilt vragen. Op die manier kunnen jij en je aanstaande alvast wennen aan het voor de camera staan – sla twee vliegen in een klap.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.