Persoonlijk

Golfzonnebrillen, welke moet je hebben?

Hou jij van een partijtje golf in de zon? Dan wil je naast goede materialen om te golfen ook zonnebrillen die geschikt zijn voor het spel.

Hou jij van een partijtje golf in de zon? Dan wil je naast goede materialen om te golfen ook een zonnebril die geschikt is voor het spel. Je wilt natuurlijk wel een one-in-a-hole- slaan. Het aanbod van golfzonnebrillen is enorm. Daarom is het ook lastig om de juiste zonnebril uit te zoeken. Alleen een zonnebril kiezen die er mooi uit ziet en aantrekkelijk geprijsd is kom je nog niet ver mee. Een goede golfzonnebril moet comfortabel zitten, krasbestendig zijn, een scherpere focus hebben en een verbeterde diepteperceptie. We vertellen je er graag wat meer over.

Lichtgewicht montuur

Hoewel de meeste zonnebrillen heren vaak licht van gewicht zijn is het bij het golfen extra belang. Het kan namelijk een comfortabele golfervaring veranderen in een pijnlijk vermoeiende race als je een te zware zonnebril draagt. Over het algemeen kan je beste kiezen voor nylon. Dit materiaal biedt een goede balans tussen gewicht en comfort, terwijl ze toch redelijk krasbestendig zijn. Titanium monturen zijn iets zwaarder dan die van nylon, hoewel ze nog steeds voor “lichtgewicht” kunnen doorgaan. Bovendien zijn titanium monturen bestand tegen roest en aanzienlijk duurzamer.

Beschermd tegen de zon

Wanneer je op een grote open vlakte staat, zoals een golfbaan, dan heeft de zon alle kansen om op jou te schijnen. Het is dus belangrijk dat je kiest voor een zonnebril met een goede uv-bescherming. Immers met een spelletje golf sta je wel een paar uur in de zon. UV-stralen worden in drie categorieën onderverdeeld (beginnend met de minst kankerverwekkende tot de meest gevaarlijke) – UVA, UVB, en UVC. Voor golf zonnebrillen geldt dat ze zowel UVA- als UVB- zonnestralen moet kunnen tegenhouden. Deze stralen kunnen je huid laten verbranden en zorgen voor – op later leeftijd – schade aan de ogen.

Draagcomfort

Net zo als het gewicht is het draagcomfort van groot belang. Zo hebben getinte glazen hebben een zekere invloed, maar lang niet zo veel als de grootte en het gewicht van de zonnebril. Een zonnebril, zoals de Michael Kors zonnebril, die goed op hun plaats blijft zitten zonder dat er extra aanpassingen nodig zijn, voelen meestal comfortabeler aan. Een van de handige hulpmiddelen zijn rubberen grepen. Deze worden aan de zijkant van de bril aangebracht en zorgen ervoor dat een montuur voor langere periodes op hun plaats blijft zitten, n. Grepen worden meestal aan de zijkanten aangebracht; zonnebrillen van betere kwaliteit hebben rubberen neuspads die ook voorkomen dat het materiaal in de huid prikt. Daarnaast is van belang dat ze beschikken over spiegelcoating. Dit is een reflecterende optische laag die aan de buitenkant van lenzen wordt aangebracht. Hoerdoor wordt intensiteit en de hoeveelheid licht die door de zonnebril valt verminderd. En dat is prettig bij een spelletje golf. Zo kun je precies zien waar de bal heen moet.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.