Huis & Tuin

Vijf tips om het hele jaar te genieten van je tuin

In de winter zitten we toch grotendeels binnen en dat is jammer. Want hoe leuk is het om het hele jaar van je tuin te kunnen genieten? Ook in de winter en tijdens regen kan je namelijk gewoon nog dat buitengevoel hebben. Hoe? Ik geef je graag vijf tips om het hele jaar te genieten van je tuin!

#1 Kies voor een overkapping!

In de herfst heb je vaak last van de regen en in de winter is het te koud, maar met een overkapping kan je ook in deze seizoenen genieten van je tuin. Dankzij de overkapping blijf je droog tijdens de regen, maar heb je toch het gevoel buiten te leven. Met een veranda overkapping creëer je meer leefruimte, maar dankzij het glas heb je toch het gevoel dat je buiten bent. Ook is er een optie om schuifwanden te kopen waardoor het binnen lekker behaaglijk blijft. Wil je langer genieten van je tuin? Dan is dit zeker een optie!

#2 Geniet van je tuin in een kas

Heb je genoeg ruimte in je tuin? Dan zou je ook aan een kas kunnen denken. Misschien een gek idee, maar planten groeien daar ook heerlijk. Dat komt doordat het daar altijd lekker warm is! En je zit droog. Daarnaast heb je het gevoel echt buiten te zijn, omdat alles van glas is. Ooit heb ik op een kinderboerderij zo’n kas gezien met koelkastje! Nodig je vrienden uit en duik in de kas!

#3 Een extra stukje woonruimte met een veranda

Wil je genieten van je tuin en wil je toch het gevoel hebben dat je binnen zit? Dan is een veranda zeker een optie voor jou! Daarnaast kan je hem maken zoals jij wil. Zonwering erin, open of juist dicht, een schuifpui of ga je voor speciaal glas? Alles is mogelijk en daarnaast krijg je het gevoel binnen te zitten, terwijl je kan genieten van je tuin. Het hele jaar genieten van je tuin kan je met een mooie veranda!

Ook in de winter kan je genieten van je tuin. Hoe? Ik geef je graag vijf tips om het hele jaar te genieten van je tuin!

#4 Een vuurkorf voor extra warmte

Heb je een kleine tuin en zijn bovenstaande opties niet mogelijk? Dan zou je ook aan een vuurkorf kunnen denken. Die geeft jou de warmte die je nodig hebt, terwijl jij geniet. Daarnaast kan je er ook nog lekker marshmallows op maken of broodjes bakken aan een stokje. Waar je ook voor kiest, het geeft jou die warmte die je nodig hebt om ook in de winter te kunnen genieten van je tuin!

#5 Heaters en kleedjes

Geen zin om vuur te maken? Dan kan je altijd nog voor een heater gaan. Deze geeft genoeg warmte af om je die winter door te laten komen. Wist je dat er verschillende soorten zijn? Zo heb je heaters voor op tafel, grote heaters en daarnaast zijn er ook heaters die je aan je muur kunt bevestigen. Nog niet warm genoeg? Dan kan je ook iedereen een lekker kleedje geven. Zo kan je toch genieten van je tuin en er lekker warm bij zitten. Hopelijk gaat het niet regenen. Hoewel, als dat gebeurt kan je altijd nog een paraplu erbij pakken. Of toch ervoor kiezen om maar eventjes niet naar je tuin te kijken.

Geniet jij ook het hele jaar van je tuin? En heb jij dan een veranda of gebruik jij iets anders? Ik ben erg benieuwd naar jullie manier om het hele jaar door te kunnen genieten van je tuin!
Laat je het mij hieronder weten?


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Zo leg je zelf een vlonder - blogpapa.nl
    18 juli 2023 at 17:27

    […] Dat was ‘m! Dit zijn de stappen voor het leggen van een vlonder. En ja, het is een project dat behoorlijk wat tijd en inspanning kost, maar het resultaat is het zeker waard. Geloof me, ik overdrijf niet als ik zeg dat een vlonder in je tuin zorgt voor een heus vakantiegevoel. En dat in je eigen tuin! […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.