Persoonlijk

• Boekrecensie • | PAW Patrol: Op het Potje

Door Lieke – Is jouw kind bezig met zindelijk worden? Het interactieve boek ‘Op het Potje’ kan jullie hierbij helpen. Zo is mijn dochter bezig met zindelijk worden én dol op PAW Patrol, ze was dus ook dolgelukkig toen dit boek op de mat viel: “Wauw, mama kijk”!

De verhaallijn van ‘Op het Potje’

Op het Potje is een interactief boek over zindelijk worden. Het boek bestaat uit verschillende korte verhaaltjes over de kinderen van Avonturenbaai, die leren om naar het toilet te gaan. Hierbij worden ze geholpen door de PAW Patrol Pups. Zo is Daniel in het park aan het spelen als hij merkt dat hij naar het toilet moet en helpt pup Chase hem om op tijd een toilet te vinden. Gelukkig, dat lukt net op tijd!

Door Lieke - Is jouw kind bezig met zindelijk worden? Het interactieve boek ‘Op het Potje’ kan jullie hierbij helpen.

Interactief boek met geluiden

Wat dit boek extra leuk maakt, is het interactieve gedeelte. Dit maakt het een erg leuk boek om samen met je kind te lezen. Aan de zijkant van het boek zijn 7 geluidsknoppen te vinden: het bekende Paw Patrol liedje, wachten (tikkende klok), applaus, een bel de PAW Patrol pups te bellen, het doorspoelen van het toilet, handen wassen en toiletpapier eraf halen.

Bij elke zin in het boek staan één of meerdere symbolen. Deze horen bij de verschillende geluidsknoppen. Tijdens het lezen drukt je kind de knoppen in die bij dat gedeelte in het verhaal horen. Als in het verhaaltje het toilet doorgespoeld wordt, druk je op de bijbehorende knop en hoor je het geluid van een – je raad het al – toilet dat doorgespoeld wordt. Zo wordt het echt een interactief boek dat je samen met je kind leest!

Boek over zindelijk worden

Naast een leuk boek, is Op het Potje ook een leerzaam boek. Kinderen leren over handen wassen na het plassen, maar ook over aanvoelen dat ze naar het toilet moeten en dat ze soms even rustig op het toilet moeten gaan zitten voordat het lukt. Dat is een grote missie, maar met behulp van de PAW Patrol pups lukt dat wel! Tip: geef je kind dit boekje als ze even rustig moeten gaan zitten en wachten totdat er een plas of hoop komt.

Door Lieke - Is jouw kind bezig met zindelijk worden? Het interactieve boek ‘Op het Potje’ kan jullie hierbij helpen.

Onze conclusie

Op het Potje is een stevig kartonnen boek, met veel interactiemogelijkheden. Erg leuk als je kind zindelijk aan het worden is, maar ook een leuk verjaardagscadeau voor een kind dat 2 jaar wordt. Zo kan een kind langzaam en op een leuke manier leren over op het potje gaan, zonder dat het belerend wordt.

Facts

Leeftijd: vanaf ca. 2 jaar
Uitgever: Billy Bones
Aantal pagina’s: 12
Verschijningsdatum: maart 2022
Adviesprijs: € 12,99 en online oa te koop via de Billy Bones shop


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    • Game Review • PAW Patrol Grand Prix - blogpapa.nl
    29 maart 2023 at 16:24

    […] heel veel kids en hun ouders (en opa’s en oma’s) Zijn de PAW Patrol al bekende figuren. Voor wie er nog niet mee bekend is, zal ik proberen het zo kort mogelijk samen […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.