Bloglife

3 onmisbare tips voor de beginnende blogger

Ben jij sinds kort de trotse eigenaar van een blog? Dan geef ik je bij deze graag drie tips die voor elke beginnende blogger onmisbaar zijn!

Ben jij sinds kort de trotse eigenaar van een blog? Uit eigen ervaring kan ik je zeggen dat het ontzettend leuk is om een blog bij te houden. Maar natuurlijk vraagt het ook veel tijd en energie van je, want een blog heeft aandacht nodig. Wil jij het echt serieus aanpakken en ben je op zoek naar tips? Dan geef ik je bij deze graag drie tips die voor elke beginnende blogger onmisbaar zijn!

#1 Een goede computer en smartphone

Je hebt als blogger zeker een computer of laptop nodig om op te werken. Geloof me, je kunt jouw website niet voldoende beheren met een tablet of smartphone. Het bouwen van een website is geen makkelijk klusje en het typen op een toetsenbord gaat nog altijd vele malen sneller en gemakkelijker dan op een tablet of smartphone.

Toch is een smartphone ook een absolute must, want die ga je onwijs veel gebruiken. Om te beginnen al voor het maken van goede, mooie foto’s voor je blog en eventuele social media kanalen. Daarnaast voor het bijhouden van je mail (handig zodat je niet op elk moment je laptop hoeft aan te zetten om even te checken of er nog belangrijke mail binnengekomen is), reageren op mensen die een reactie achterlaten op je blog of social media en nog veel meer. Maar die camera is wel echt het belangrijkste, dus zorg er ook echt voor dat je een smartphone uitzoekt met een goede camera. Met de nieuwe iPhone 13 zit je natuurlijk helemaal gebakken. De camera’s (zowel selfiecamera als de normale camera) zijn fantastisch en de snelheid van dit toestel is ook perfect. De meeste iPhone liefhebbers zullen een iPhone 13 pro kopen, aangezien deze nog een extra camera heeft en natuurlijk nog een aantal eigenschappen die nog beter zijn dan de gewone iPhone 13. Maar welke je ook kiest; met dit toestel zit je goed.

#2 Laat mensen zich abonneren

Een hele simpele feature die vaak vergeten wordt om aan te zetten. Wanneer mensen je blog aan het bekijken zijn en enthousiast zijn, is er niets zo handig dan dat je je kan abonneren op de blog. Zo krijgt diegene bij een nieuw artikel een seintje in zijn of haar mail. Dit is zo’n gevalletje ‘baadt het niet dan schaadt het niet’. Het kan geen kwaad om hem aan te zetten en het maakt ook niet uit of nu 5 mensen of 500 mensen die knop aanklikken: het is gewoon goed om aan te bieden aan je lezers.

Je kunt mensen natuurlijk ook laten abonneren op een nieuwsbrief, mits je van plan bent om die met enige regelmaat te gaan sturen. Bedenk goed wat voor mensen een reden is om zich op jouw blog te abonneren. Wat is de meerwaarde voor de lezer? Als je dit goed op orde hebt, dan zullen de aanmeldingen vanzelf binnenkomen.

#3 Laat jezelf zien

Niets is zo onpersoonlijk als een blog waarbij de lezer geen idee heeft wie erachter zit. Je kunt geen relatie met je lezers opbouwen als zij geen idee hebben wie er achter de artikelen zit. Richt dus een ‘over mij’ pagina in en laat jezelf af en toe zien in je artikelen of op social media.
En wees niet bang, je hoeft heus niet je hele privéleven het internet op te slingeren. Een foto met een kort stukje over jezelf en daarbij waar je blog over gaat is al meer dan voldoende! En daarbij zijn dan je social media kanalen de perfecte manier om meer van jezelf te laten zien.

Ben je klaar voor een aantal pro blogtips? Lees dan deze blog met tips voor je vindbaarheid op Google.


Lees ook: boekhoudprogramma uitkiezen als zzp-er


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

2 Comments

 • Reply
  Roxtar.nl
  23 mei 2022 at 16:34

  Leuke tips! Hopelijk zijn er tegenwoordig nog genoeg lezers op de blogs 🙂

  Groetjes,
  Carla

 • Reply
  Een goed blog begint en wint op Google - blogpapa.nl
  29 maart 2023 at 16:22

  […] en liefst bovenaan in de zoekresultaten. Voor de duidelijkheid: die kamelenfluisteraar ben jij, beginnende blogger die staat te roepen in de […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.