Eten & Drinken

Multivitamine voor mannen

Mannen hebben een andere lichaamsbouw dan vrouwen. Over het algemeen zijn mannen wat groter, sterker en hebben we wat meer spiermassa. Hier hoort ook een andere vitamine- en mineralenbehoefte bij.

Als man moeten we scherp zijn op het werk, presteren in de sportschool en thuis klaar staan voor het gezin. Dat zijn allemaal belangrijke taken die soms wat extra voedingsstoffen vragen. Als man kun je behoefte hebben aan extra magnesium (voor de spieren), verschillende B-vitamines (voor het energieniveau), selenium en zink (voor normale testosterongehaltes en vruchtbaarheid) en weerstandvitamines.

Speciaal voor mannen

Er zijn verschillende multivitamines verkrijgbaar voor mannen. Voor een overzicht verwijzen we je graag naar de pagina Multivitamine man.

De multivitamines bevatten naast de algemene vitamines en mineralen ook voedingsstoffen waar mannen extra behoefte aan kunnen hebben. We hebben er hierboven al een aantal genoemd en gaan er hier nog even dieper op in.

Sommige multivitamines speciaal voor mannen bevatten zaagpalm extract. Van zaagpalm extract is bekend dat het de natuurlijke haargroei ondersteunt en het draagt bij aan het behoud van de voorplantingsorganen.

Een ander kruid wat we veel terugzien is ashwagandha. Ashwagandha is een adoptogeen die het lichaam weerbaarder maakt tegen stressvolle situaties, helpt de spieren en ondersteunt het uithoudingsvermogen.

Mannen hebben ook meer behoefte aan antioxidanten. Door een grotere calorische behoefte komt er ook meer belasting in de vorm van vrije radicalen voor. Zink, vitamine C, Vitamine E, mangaan, koper en seleen beschermen onze cellen tegen oxidatieve schade.

Prostaat

Een ander speerpunt in het mannelijk bestaan is de prostaatgezondheid. De prostaat maakt onderdeel uit van het voortplantingssysteem en heeft als belangrijkste taak het produceren van het slijmerige vloeistof dat de spermacellen transporteert.

Om je prostaat te ondersteunen zijn er verschillende prostaatformules verkrijgbaar. De prostaatformules bevatten verschillende vitamines en mineralen die goed zijn voor je prostaat.

Heb je wel extra vitamines nodig?

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat slechts een klein percentage van de Nederlandse bevolking zo dusdanig gezond en gevarieerd  eet(Schijf van 5) dat ze voldoende vitamines en mineralen binnen krijgen.

Ben jij op zoek naar een aanvullend supplement? Neem dan een kijkje in de webshop van de Orthokliniek. Bij de Orthokliniek zijn ze gespecialiseerd in voedingssupplementen. Voor een goed en eerlijk advies kun je contact opnemen met één van de orthomoleculaire therapeuten.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Hoe zorg ik voor voldoende vitamine D? 3 manieren op een rijtje! - blogpapa.nl
    29 maart 2023 at 16:22

    […] vitamine zit onder meer in vette vis, zoals zalm en makreel. Ook rundvlees, kaas en eieren bevatten vitamine D. In Nederland zijn er bovendien producten waaraan deze vitamine wordt toegevoegd. Margarine en […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.