Media Review Speelgoed, Spellen & Spelen

• Game Review • Pokemon Legends: Arceus

Eindelijk is hij daar! Een “echt” nieuw deel in de Pokémon serie. Na een aantal remakes (spellen die eerder verschenen op de Nintendo DS, en nu in een nieuw jasje werden gestoken voor op de Nintendo Switch) mogen we nu met een totaal nieuw avontuur aan de slag. Of het inslaan van een nieuwe weg een goede zet is? Lees snel verder….

Pokémon Arceus: helemaal nieuw

Pokemon Legends: Arceus is dus een compleet nieuw spel waarbij Nintendo geprobeerd heeft om een andere Pokémon ervaring te maken. Natuurlijk moeten er nog steeds Pokémon gevangen worden en moeten ze vechten om sterker te worden. Het grootste verschil zit in de manier waarop je dit doet. Vroeger moest je door hoog gras lopen om zo een willekeurige Pokémon tegen te komen. Vervolgens moest je vechten om die wilde Pokémon zwakker te maken en dan kon je een pokébal gooien om die Pokémon te vangen. In Arceus loop je rond door een schitterend landschap en kijk je over de schouder van je trainer mee. Je ziet Pokémon lopen en je kunt dus kiezen of je wil vechten of dat je er gewoon omheen loopt.

Snel vangen

Het is nu ook mogelijk om sneller Pokemon te vangen omdat je gewoonweg een pokébal kunt gooien op de Pokémon die je ziet rondlopen. Een bijkomend voordeel is dat je ook nog ervaringspunten, ook wel XP genoemd, krijgt. Ook kun je nu zelf pokébals maken door met de juiste ingrediënten naar een werkbank te gaan. Dit geldt trouwens voor heel veel items die je in het spel nodig bent. Bijvoorbeeld een potion die levenspunten herstelt van je Pokémon.

Eindelijk is hij daar! Een "echt" nieuw deel in de Pokémon serie: Pokémon Legends: Arceus. Na een aantal remakes is er nu een echte nieuwe!
Eindelijk is hij daar! Een "echt" nieuw deel in de Pokémon serie: Pokémon Legends: Arceus. Na een aantal remakes is er nu een echte nieuwe!

Nieuw tijdperk

Waar je in de eerdere verschenen Pokemon delen door een stad kon lopen die ook in onze huidige tijd zou kunnen bestaan, loop je in Arceus ver in het verleden waarbij de kleding en de gebouwen lijken alsof ze uit de jaren 1600 in Japan komen. Dit is alleen qua stijl zo want Nintendo heeft gezegd dat dat niet zo is. Wel is het bevestigd dat dit deel honderden jaren voor de eerste Pokémon-delen (Red, Blue en Yellow) afspeelt.

Eindelijk is hij daar! Een "echt" nieuw deel in de Pokémon serie: Pokémon Legends: Arceus. Na een aantal remakes is er nu een echte nieuwe!

Gevaar

Waar je wel op moet letten wanneer je rond loopt is het gevaar van de wilde Pokemon. Deze kunnen je namelijk aanvallen. Word je te vaak geraak? Dan verlies je wat je bij je draagt, met uitzondering van je Pokémon en pokébals. Gelukkig kun je ook ontwijken en wegrennen wanneer het te spannend wordt.

Genoeg om te verzamelen

Er zijn meer dan 240 Pokémon te verzamelen. Dit zijn Pokémon uit verschillende eerdere delen maar ook nieuwe Pokémon en nieuwe evoluties. Om het verzamelen iets sneller te laten verlopen kan er online geruild worden met andere spelers.

Eindelijk is hij daar! Een "echt" nieuw deel in de Pokémon serie: Pokémon Legends: Arceus. Na een aantal remakes is er nu een echte nieuwe!

Conclusie

Wij hebben ons erg vermaakt met deze nieuwe Pokémon game Pokémon Legends: Arceus. Het gevoel van avontuur en vrijheid vonden wij geweldig en het verzamelen en trainen van Pokémon blijft toch leuk om te doen. Voorlopig zijn we nog niet klaar met dit spel en zullen wij nog vele uurtjes in de geweldige wereld van Pokémon Legends: Arceus doorbrengen. Onze score hieronder is dan ook de maximale score: 5 boksen!

Facts Sheet

 • Leeftijd: PEGI leeftijd 7 jaar, maar gezien de Engelse taal adviseren wij 10+
 • Multiplayer functie aanwezig: Nee
 • Genre: Avontuur / RPG
 • Console: Nintendo Switch
 • Gesproken taal: Engels
 • Releasedatum: 28-01-2022
 • Adviesprijs: € 56,99 en te koop via bol.com

Totaalscore van dit spel:

vijf boksen

Lees ook de volgende game reviews:


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

 • Reply
  • Review • Pokémon Scarlet en Pokémon Violet (Nintendo Switch) - blogpapa.nl
  29 maart 2023 at 08:45

  […] is weer een nieuwe Pokémon game uit. Na Pokémon Legends Arceus is hier nu Pokémon Scarlet / Violet. Mijn zoon kwam de afgelopen weken al regelmatig met YouTubers […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.