Persoonlijk

Fabels en feiten over gewone lenzen en gekleurde lenzen

Er gaan allerlei fabels rond over lenzen. Dit is hét moment om een paar van die fabels te ontkrachten en wat feiten op tafel te gooien.

Er gaan allerlei verschillende fabels rond over lenzen. Dit is hét moment om een paar van die fabels te ontkrachten en wat feiten op tafel te gooien. Kennis is macht. Laten we dat nou net hebben. We zijn in de westerse maatschappij namelijk al jaren en jaren bezig met het ontwikkelen van de beste lenzen, zowel gekleurde lenzen als standaard lenzen. The sky is the limit! Je kan tegenwoordig zelfs binnen een paar muisklikken lenzen online bestellen.

Fabels over lenzen

Een van de fabels is dat je ogen sneller achteruit zouden gaan als je lenzen draagt. Dit is niet waar, het heeft namelijk niks te maken met het dragen van lenzen. Het is nou eenmaal hoe ogen zich ontwikkelen. Zo rond het 25ste levensjaar stabiliseert je oog meestal. Dit geldt uiteraard ook voor het dragen van gekleurde lenzen. 

Lenzen online versus in de winkel

Een andere fabel is dat je verplicht elk half jaar op controle moet. En dat je je lenzen bij de opticien moet halen. Dit is niet nodig, maar een vrije keuze. Vind je het fijn om je ogen elk half jaar te laten checken en dan meteen je lenzen daar aan te schaffen, dan vooral doen! Maar ben je content met je lenzen en heb je geen klachten zoals verslechterd zicht, maak het jezelf dan gemakkelijk; lenzen online bestellen is veel gemakkelijker, sneller en kan op elk moment van de dag. Het is wel aan te raden om in ieder geval één keer in de twee jaar een bezoek te brengen aan de opticien.

De kwaliteit van kleurlenzen

De laatste fabel die we ontkrachten is: gekleurde lenzen zijn van slechtere kwaliteit dan gewone lenzen. Misschien was dat jaren geleden aan de orde, maar vandaag de dag absoluut niet meer. Waar vroeger gekleurde lenzen alleen af en toe op een feestje gedragen werden, worden gekleurde lenzen nu vaak op dagelijkse basis gedragen. Te verkrijgen met plus sterktes en min sterktes, in allerlei kleuren, transparant of ondoorzichtig. De keuze is reuze, zeker als je de lenzen online bestelt. 


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.