Huis & Tuin

5x inrichting tips voor de tienerslaapkamer

De afgelopen twee maanden hebben wij hier in huis maar liefst twee keer een tienerslaapkamer ingericht, en nu geef ik je tips!

De afgelopen twee maanden hebben wij hier in huis maar liefst twee tienerslaapkamers tegelijkertijd ingericht, dus ik durf wel te zeggen dat ik inmiddels een goede kijk heb op waar een tienerslaapkamer aan moet voldoen en waar je een tiener blij mee kunt maken. Sta jij voor dezelfde klus? Lees dan door, want met deze vier tips zal jouw tiener je de beste vader ooit vinden!

1. Tweepersoonsbed

Jazeker, we beginnen direct met een hele belangrijke: een tweepersoonsbed. Geloof me: jouw tiener gaat je enorm dankbaar zijn! Lekker veel ruimte in bed, ideaal als er een vriendje komt logeren en het staat natuurlijk ook heel volwassen. En wil je het helemaal goed doen? Leg er dan twee verstelbare lattenbodems in! Lekker het bedje omhoog als ze even in bed mogen lezen of chillen. Mijn twee zonen zijn er onwijs blij mee en kunnen hun geluk niet op.

2. Bureau

Een bureau is natuurlijk onmisbaar op een tienerslaapkamer. Je tiener is druk met school en er zal veel huiswerk gemaakt moeten worden en gestudeerd worden. Wij hebben zelf gekozen voor extra brede bureaus, zodat er eventueel wanneer nodig ook met gemak een of twee beeldschermen op passen. Voor nu hebben ze die ruimte vooral in gebruik door Pokémon blikken en boxen die ze uitgestald hebben en waar ze trots op zijn. Bij OTTO vind je een behoorlijke keuze aan brede bureaus, dus neem daar zeker een kijkje als je ook interesse hebt in een extra groot werkblad.

De afgelopen twee maanden hebben wij hier in huis maar liefst twee keer een tienerslaapkamer ingericht, en nu geef ik je tips!

3. Kledingkast

Uiteraard is een kledingkast ook onmisbaar, en dat kan ik zeggen uit ervaring. Wij hebben vier weken op onze nieuwe kledingkasten moeten wachten en in die vier weken lagen de kleren dus in bakken. Nou, dat was binnen een week een enorme rommel en de kleding vangt op deze manier natuurlijk behoorlijk veel stof. Kledingkasten heb je, gelukkig, in alle soorten en maten, want door de schuine daken op de zolderkamer van mijn zoon paste een normale afmeting kast net niet. Daarom hebben wij nu gekozen voor een lagere kast die wel wat breder is, zodat alles alsnog met gemak erin past.

4. Vloerkleed

Waar mijn tieners ook heel erg blij van werden, was dat ik ze verraste met een vloerkleed. Een lekker zacht, warm, hoogpolig vloerkleed. Ze vinden het heerlijk om met hun blote voeten er doorheen te woelen en zelfs lekker op de gaan liggen. En behalve dat het heerlijk voelt, geeft een vloerkleed direct ook een warme uitstraling aan de kamer.

5. Gadgets en aankleding

Tot slot is het natuurlijk belangrijk om die tienerkamer af te stylen met verschillende gadgets, of zelfs apparaten. Zo hebben de jongens hier ieder hun eigen smart televisie (ideaal, want ze hoeven geen reguliere tv-zenders te kijken maar met name YouTube, Netflix en Videoland) en om het af te maken hebben ze ook nog eens beide een PlayStation op hun kamer gekregen. Dat was overigens ook wel een stukje eigen belang, want onze televisie in de huiskamer beneden werd met grote regelmaat ingenomen door de heren.
Gadgets waar je aan kunt denken zijn led strips (zeer populair onder tieners! Wij hebben een led strip aan de achterkant van het bed geplakt), enkele leuke posters of foto’s en items waar ze blij van worden. Zo staan bij ons een aantal van hun favoriete Pokémonkaarten op een plank te shinen; veel leuker dan weggestopt in een map!

De afgelopen twee maanden hebben wij hier in huis maar liefst twee keer een tienerslaapkamer ingericht, en nu geef ik je tips!

Hopelijk kun je met deze tips vooruit met de inrichting van de tienerslaapkamer. Veel plezier!

1 Comment

  • Reply
    De ideale raamdecoratie voor de zolderslaapkamer - blogpapa.nl
    29 maart 2023 at 16:19

    […] kamer. Hij is al jaren gewend om met een rolluik te slapen, dus het is ook echt heel donker op zijn slaapkamer. Als hij ooit ergens gaat logeren waar het lichter is, of als we op vakantie zijn, neemt hij altijd […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.