Huis & Tuin

Alleen nog traplopen als je er zin in hebt

Als jij zou kunnen kiezen, zou je dan altijd de trap nemen? Of zou je juist nooit meer een traplopen maar een traplift nemen?

Als jij zou kunnen kiezen, zou je dan altijd de trap nemen? Of zou je juist nooit meer een trap beklimmen, en voortaan altijd in de lift stappen? De meeste mensen zullen niet zo heel duidelijk een keuze kunnen maken tussen deze twee. De ene keer zullen zij liever de trap nemen, terwijl de andere keer de keuze juist op de lift valt. Kwestie van hoe makkelijk het lopen die dag gaat, hoeveel er al gedaan is en simpelweg waar men zin in heeft. Feit is wel dat de meeste mensen het erg prettig vinden om een keuze te hebben, en niet gedwongen worden om verplicht de trap of juist de lift te nemen.

Vaak heb je de keuze al

Wij, mensen, houden ervan om een keuze te hebben. Om zelf iets te kunnen bepalen. Ook al valt die keuze in de praktijk bijna altijd hetzelfde uit, we vinden het fijn om het toch zelf besloten te hebben. Ook al pak je altijd de fiets naar het werk, het is fijn om te weten dat je als het heel hard regent ook in de bus kunt stappen of de auto kunt nemen. Besluit je dan toch te gaan fietsen en kletsnat op je werk aan te komen, is dat in ieder geval omdat je het zelf besloten hebt, en niet omdat het niet anders kan.

Ook als het gaat om traplopen hebben we deze keuze vaak. Werkplekken met meerdere etages zijn vrijwel altijd uitgerust met een trap en een lift, zodat ook de bovenste verdiepingen voor iedereen goed toegankelijk zijn, ook wanneer iemand geen trap kan lopen. En ook gebouwen waarin wordt gewoond hebben vaak een lift, als het om meerdere verdiepingen gaat. Vaak, niet altijd. Portiekwoningen vormen bijvoorbeeld een uitzondering, hier heb je doorgaans geen andere keuze dan de trap nemen.

Ook in je eigen huis iets te kiezen hebben

Welke trap beklim je in je leven het vaakst? Grote kans dat dat degene die zich in je eigen huis bevindt is. Daar staan we nooit zo bij stil, dat ding staat er nu eenmaal en we hebben geen andere keuze. Of toch wel?

Een traplift van Handicare zorgt ervoor dat er ook in eigen huis wat te kiezen valt. De ene keer neem je gewoon de trap, terwijl je de volgende keer lekker de lift neemt. Als we het altijd prettig vinden om wat dat betreft een keuze te hebben, waarom dan niet in eigen huis? Een traplift kan op vrijwel iedere trap geplaatst worden, op zo’n manier dat die ook gewoon gebruikt kan blijven worden. Hier vind je meer informatie daarover: https://handicare-trapliften.nl/. Wachten met plaatsen tot je de trap echt niet meer zelf op kunt is helemaal niet nodig. Steeds meer mensen kiezen er juist op lagere leeftijd al voor om er eentje te laten plaatsen, zodat er voortaan altijd wat te kiezen valt. Ook binnenshuis.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Een traplift in huis: kosten en keuzes - blogpapa.nl
    29 maart 2023 at 16:17

    […] gebeurd is, maar daarbij: je installeert zo’n gevaarte niet zomaar even. En ook al lijkt de trap op het plaatje precies op die van jou, hij is waarschijnlijk toch nét iets anders. Je zult hem dus […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.