Kerstmis

Welke kerstboom kies jij?

Elk jaar zetten we een kerstboom op omdat we dit mooi vinden en het erg gezellig staat in de woonkamer in de donkere dagen voor kerst.

Elk jaar zetten we een kerstboom op omdat we dit mooi vinden en het erg gezellig staat in de woonkamer in de donkere dagen voor kerst. Dat klinkt goed toch? Maar deze feestelijke traditie is ergens anders ontstaan. Al honderden jaren worden kerstbomen in onze huizen geplaatst en vroeger werden deze versiert met appels en noten. Gelukkig hebben we tegenwoordig een ruime keuze aan leuke kerstdecoraties en kun je de appels in de fruitschaal laten liggen. Maar voor wat voor kerstboom ga jij dit jaar?

Welke kerstboom blijft lang mooi?

Dat hangt helemaal af van de keuze kerstboom en het tijdstip van plaatsen. Een echte kerstboom zou je wel in november op kunnen zetten, maar de kans dat deze met de kerstdagen nog naalden heeft is vrij klein. Een kunstkerstboom heeft altijd dezelfde vorm en zal weinig naalden verliezen. Als je wil zou je deze zelfs het hele jaar kunnen laten staan.

Waarom een echte kerstboom

Een echte kerstboom geeft een behaaglijk gevoel en de geur van dennennaalden past perfect bij de feestdagen. Echte gezaagde kerstbomen worden zo laat mogelijk naar 1 december gekapt, zo heb je een boom die lang zijn naalden vast houdt. Een echte kerstboom die lang zijn naalden vasthoudt is de nordmann spar. Een ander populaire soort is de zilverspar. De naalden van deze beide bomen prikken niet, zo zijn ze ook nog eens kindvriendelijk!

Waarom een kunstkerstboom?

Wanneer je een kunstkerstboom kiest ben je verzekerd van een mooie boom. Het uitvouwen van de takjes kost wellicht even wat tijd, maar dan heb je ook wat. Kunstkerstbomen zijn doorgaans verkrijgbaar in PE, PVC en sneeuw varianten. Voor een mooie volle kunstkerstboom kies je een boom met veel tips, dit zijn de takjes. 

Naast de kunstkerstboom en echte boom kun je ook altijd nog kiezen voor een houten kerstboom. Een houten kerstboom is eigentijds en sfeervol tijdens de feestdagen. Zo is er een houten kerstboom die in elk interieur past en geheel te versieren is naar wens. 

Wanneer kerstboom opzetten?

Laten we voorop stellen, wat ons betreft bepaal je zelf wanneer je een kerstboom in de kamer zet. Onderzoek wijst zelfs uit uit dat mensen die de kerstboom eerder opzetten vaak gelukkiger zijn. Vele gezinnen hebben hun eigen tradities wat betreft het opzetten van de kerstboom. Want met kerst draait toch alles om tradities? We zijn toe aan lichtpuntjes in de toch al donkere dagen en zetten massaal onze kerstboom op in november. 

Voor kerstbomen ga je naar Gadero, groot assortiment uit voorraad leverbaar!


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

2 Comments

 • Reply
  Mooie sieraden zijn perfect als kerstcadeau - blogpapa.nl
  7 november 2022 at 06:32

  […] de kerstboom. Mijn dochter is dol op oorbellen. En ook armbandjes vindt ze geweldig. Elk jaar met kerst krijgt zij sowieso een mooi sieraad van ons. Mooie sieraden doen het altijd goed, vooral onder een […]

 • Reply
  Woondecoraties zorgen voor sfeer in je woonkamer - blogpapa.nl
  22 maart 2023 at 13:02

  […] herten gewei en een bakje van hout met een lichtje erin op je dressoir. Of versier niet alleen je kerstboom, maar doe eens lichtjes met ballen in een hoge vaas! Je kan zo met de seizoenen of feestdagen mee […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.