Samen dingen doen Vakantie & Reizen

Stedentrip in Europa populair tijdens herfst- en kerstvakantie

In de afgelopen herfstvakantie en ook voor komende kerstvakantie zijn relatief veel stedentrips geboekt. Heb jij ook een stedentrip gepland

In de afgelopen herfstvakantie en ook voor de komende kerstvakantie zijn relatief veel stedentrips geboekt. Populair zijn hierbij de iets minder bekende steden als Valencia, Malaga en bijvoorbeeld Lille. De drukste plaatsen, zoals Barcelona, Madrid en Parijs, worden vermeden door veel gezinnen. Ze willen het risico niet lopen aldaar besmet te raken met het coronavirus. De kans op een besmetting is in de iets minder drukke steden kleiner, verwachten zij. Naast de stedentrips zijn ook vakanties naar Europese eilanden, zoals Tenerife en Madeira, in trek bij de Nederlandse gezinnen. Heb jij ook een vakantie op de planning staan?

Regels rond corona verschillen per vakantiebestemming

Bij het boeken van een vakantie naar een van de populaire vakantiebestemmingen in Europa is het belangrijk rekening te houden met de geldende coronaregels. Waar deze regels in eerste instantie gelijk waren door heel Europa, is daar inmiddels geen sprake meer van. Onder meer Oostenrijk paste haar coronaregels eerder al aan, om te voorkomen dat het wintersportseizoen dit jaar opnieuw niet door zou gaan. Het vaccinatiebewijs in Europa is in Oostenrijk bijvoorbeeld minder lang geldig dan in andere landen. Dit betekent voor Nederlanders dat zij, afhankelijk van hun leeftijd, eerst een boostervaccin moeten halen voor een reis naar Oostenrijk mogelijk is.

Website van de overheid biedt uitkomst

Om niet zelf op zoek te hoeven gaan naar de regels die in de verschillende Europese landen gelden, heeft de Nederlandse overheid een centrale website met alle informatie. Je kunt hier per land bekijken waar je aan moet denken bij het boeken van een vakantie. Mogelijk is een negatief testbewijs noodzakelijk naast het vaccinatiebewijs. Mensen die zich niet hebben laten vaccineren zullen zich altijd moeten laten testen bij een reis naar het buitenland.

Gezinnen plannen een verre reis voor het nieuwe jaar

Waar men dit jaar dichtbij huis bleef en koos voor een Europese bestemming, lijken veel gezinnen voor 2022 op zoek te zijn naar een bestemming buiten het eigen continent. Onder meer reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland of bijvoorbeeld naar de Verenigde Staten zijn hierbij populair. De Verenigde Staten opende dit najaar haar grenzen voor de Europese toerist. Australië kondigde al wel versoepelingen aan, maar de vraag is of die versoepelingen ook daadwerkelijk worden doorgevoerd. Dit hangt samen met de onzekerheid rond de omikron variant.

Omikron variant besmettelijker dan delta variant

Verschillende experts verwachten dat de nieuwe omikron variant veel besmettelijker is dan de delta variant. Dit zou betekenen dat het aantal besmettingen in de komende periode op hoog tempo oploopt. Iets wat men wil voorkomen met een harde lockdown. Het inperken van het aantal besmettingen betekent in de basis ook dat de druk op de zorg niet te hoog oploopt.


Lees ook: autovakantie


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Oplopende besmettingen maken vakantie naar Duitsland onzeker - blogpapa.nl
    29 maart 2023 at 16:00

    […] men in de zomervakantie vaak voor een reis naar een zonbestemming kiest in Zuid-Europa, zijn de stedentrips in de kerstvakantie het populairst. Met name Berlijn is in trek, maar ook Frankfurt en bijvoorbeeld München doen het […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.