Vakantie & Reizen

Oplopende besmettingen maken vakantie naar Duitsland onzeker

Het oplopende aantal besmettingen in Nederland, maar ook elders in Europa, zorgt voor veel onzekerheid rondom het doorgaan van vakanties.

Het oplopende aantal besmettingen in Nederland, maar ook elders in Europa, zorgt voor veel onzekerheid rondom het doorgaan van vakanties in de komende periode. Veel mensen zijn de afgelopen zomer dichtbij huis gebleven, wat zij hopen te compenseren door in de kerstvakantie nog even weg te gaan. Veel mensen kiezen hierbij voor Duitsland of België. Bestemmingen als Bad Bentheim, maar ook Berlijn en Aken zijn populair. Met name de Duitse kerstmarkten worden veelvuldig bezocht door Nederlandse toeristen.

Stedentrip naar Duitse steden populair

Waar men in de zomervakantie vaak voor een reis naar een zonbestemming kiest in Zuid-Europa, zijn de stedentrips in de kerstvakantie het populairst. Met name Berlijn is in trek, maar ook Frankfurt en bijvoorbeeld München doen het goed onder de Nederlandse toeristen. De steden hebben veelal een gezellig centrum en, zoals reeds genoemd, bieden een kerstmarkt aan rond de feestdagen. Een unieke kans om wat nieuwe kerstballen aan te schaffen, te genieten van een glas warme glühwein, enzovoorts. Het voordeel van steden als Frankfurt, Hamburg en bijvoorbeeld Keulen is het feit, dat het hier wat rustiger is dan in een grote stad als München of Berlijn. De kans op een besmetting met het coronavirus is hierdoor kleiner.

Het oplopende aantal besmettingen in Nederland, maar ook elders in Europa, zorgt voor veel onzekerheid rondom het doorgaan van vakantie.

Ook de Duitse natuur in trek bij toeristen

Niet alleen probeert men te zoeken naar een minder drukke Duitse stad, als bestemming voor een vakantie in december. Ook zoeken veel mensen de natuur op. Hierbij is onder meer het Harz gebergte zeer populair. Je vindt hier fraaie watervallen, kunt er prachtig wandelen en ontdekt flora en fauna in de breedste zin van het woord. Groot voordeel van het Harz gebergte is dat dit stukje natuur op minder dan vijfhonderd kilometer bij Nederland vandaan ligt. Ook voor een korte vakantie is het gebied dus het overwegen waard. Naast het Harz gebergte in Duitsland is ook het Zwarte Woud in trek.

Herfstvakantie gebruikt voor zonvakantie

Daar veel Nederlandse gezinnen tijdens de zomerperiode dichtbij huis bleven, was de herfstvakantie voor hen het moment om alsnog de zon op te zoeken. Het weer in Nederland viel tegen afgelopen juli en augustus. Daarbij vreesden veel mensen in de herfstvakantie al voor de golf waar nu sprake van is. Luchthaven Schiphol meldde rond de herfstvakantie zo’n twee tot drie miljoen reizigers te hebben mogen ontvangen. Of dat aantal ook komende kerstvakantie gehaald wordt is maar zeer de vraag.

Grenzen in Europese landen voorlopig open

Ondanks het feit dat het aantal besmettingen oploopt deze maanden, houden veel Europese landen de grenzen geopend voor de Nederlandse toerist. Wel zijn de regels aangescherpt. Zo moet men in sommige landen gevaccineerd zijn om binnen te komen en geldt op sommige plekken een verplichte quarantaine.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Boordevol energie op vakantie (+Checklist!) - blogpapa.nl
    29 maart 2023 at 15:57

    […] er nog een paar dingen die ik graag geregeld wil hebben voor ons vertrek, die eigenlijk niks met de vakantie te maken hebben. Gewoon dingen die ik graag uit mijn hoofd wil omdat ze me anders bezighouden, energie […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.