Huis & Tuin

Met de deur in huis

Met de deur in huis

Ons huis werd gebouwd in 1989 en is inmiddels dus ruim 30 jaar oud. In de loop van de jaren hebben we al best veel verbouwd en verfraaid: de keuken, de badkamer en het toilet zijn al vervangen en op dit moment wordt de zolder aangepakt. Maar één van de verbeteringen waar we het gelukkigst mee zijn? Het vervangen van de deuren op de benedenverdieping.

Weg met die nieuwbouwdeuren!

Onze binnendeuren waren zogenaamde ‘opdekdeuren’ die vaak worden toegepast in projectbouw. Het is een deur die gedeeltelijk op het kozijn valt en die is opgehangen aan ‘paumelles’. Dat zijn scharnieren die uit twee losse delen bestaan die precies in elkaar passen; één deel zit vast aan het kozijn en het andere deel aan de deur. Je kunt een opdekdeur dan ook heel eenvoudig met de ene helft op de andere tillen en voilà: hij hangt.

Deze deuren zijn vaak hol vanbinnen, met een metalen kozijn. In ons geval zat er ook nog een bovenlicht met figuurglas boven. Dat is zo’n raampje met glas waar je niet doorheen kunt kijken. Ik ben best bereid te geloven dat dit in 1989 helemaal hip was, hoor! Maar anno 2019 vonden mijn lief en ik het hopeloos ouderwets en een beetje goedkoop. Tijd om een timmerman in te schakelen dus. In overleg met hem kozen we voor massief houten, stompe deuren.

Beste. Idee. Ooit.

Dit artikel verscheen als gastblog op gekophout.com. Verder lezen? Kik hier.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

Comments

comments

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.