Huis & Tuin

Harde lockdown maakt bezoek aan meubelboulevard onmogelijk 

Voor veel Nederlandse huishoudens is het bezoek aan de meubelboulevard tegen het eind van het jaar een vast uitje. Helaas kan het niet.

Voor veel Nederlandse huishoudens is het bezoek aan de meubelboulevard tegen het eind van het jaar een vast uitje. Net als vorig jaar zal het ook dit jaar niet gaan. De tweede harde lockdown in Nederland leidt ertoe dat alle niet-essentiële winkels, waarvan de meubelboulevard een voorbeeld is, de deuren gesloten moeten houden tot halverwege januari. Het betekent dat de aankoop van een zwevend tv meubel, een nieuw bed of bijvoorbeeld een fraai dressoir voorlopig moet worden uitgesteld. Althans, wanneer je het meubelstuk eerst in de winkel wilt bekijken. Het online bestellen van meubels is steeds populairder geworden, mede als gevolg van de coronamaatregelen waarmee Nederland al een kleine twee jaar te maken heeft. 

Consumenten kopen producten steeds vaker online 

Voorheen kochten consumenten hun producten standaard in een fysieke winkel. Na verloop van tijd werden cadeaus en bijvoorbeeld elektronica vaker online gekocht. Cadeaus vanwege het gemak wat het online bestellen van producten met zich meebrengt; elektronica omdat producten eenvoudig online vergeleken kunnen worden. Het advies van de verkoper is niet meer noodzakelijk. Een hangend tv meubel of bijvoorbeeld een bed kocht men nog wel in de winkel. Ook dat gebeurt minder vaak! Mede ook door het feit, dat je meubels online zelf vorm kunt geven. Zo past het meubel naadloos bij de rest van het interieur in huis. Naast meubels worden ook boodschappen vaker online besteld. Iets wat in het verleden ook relatief weinig werd gedaan. 

Strop voor lokale ondernemers 

De tweede lockdown vormt een strop voor veel lokale ondernemers. Hoewel zij vaak (gedeeltelijk) financieel gecompenseerd worden door de overheid, kost het hun veel moeite het hoofd boven water te houden. Immers, de voorraad die niet meer verkocht kan worden zorgt voor extra kosten. Hetzelfde geldt voor het feit, dat de houdbare voorraad beveiligd en opgeslagen moet worden. Iets wat eveneens geld kost. Lokale media en politici roepen op om producten juist bij deze kleinere ondernemers te bestellen, om hen een hart onder de riem te steken in deze zware tijd. Ook horecaondernemers hebben het zwaar. Voor hen zijn de laatste maanden van het jaar de belangrijkste. Veel mensen gaan luxe uit eten rond de feestdagen. Iets wat gedurende het jaar minder vaak gedaan wordt. 

Boosterprikken moeten Nederland uit lockdown helpen 

De ingestelde lockdown is voornamelijk een middel om tijd te kopen. Deze tijd wordt gebruikt om de boosterprikken toe te dienen bij zoveel mogelijk Nederlanders. De hoop is dat alle Nederlanders van 18 jaar of ouder geprikt zijn tegen het einde van januari. Dat zou betekenen dat de maatregelen langzaamaan weer kunnen worden losgelaten, zonder dat de zorg te zwaar belast wordt. De vraag is wel of iedereen die al twee prikken ontvangen heeft ook voor deze derde boosterprik kiest. Het vertrouwen in de overheid is fors gedaald in de afgelopen periode; de moedeloosheid slaat bij veel mensen toe. 






∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.