Persoonlijk

Shampoo bar: goed voor het milieu en je portemonnee!

Steeds meer mensen kopen een shampoo bar omdat ze die plastic flessen niet meer in hun huis willen hebben. Maar wist je ook dat een shampoo bar erg goed voor je portemonnee kan zijn? De shampoo bars klinken misschien duur, maar onder de streep ben je veel goedkoper uit. Ik leg je graag uit hoe dat kan!

Dag shampoo fles, hallo shampoo bar!

Ken jij de zeepjes al die eigenlijk shampoo bevatten? Waar je, door hem nat te maken, je haren mee kunt wassen? Je hebt het vast wel voorbij zien komen. Steeds meer mensen kiezen bewust voor een shampoo bar omdat ze duurzamer willen zijn en beter voor het milieu willen zorgen. Plastic flessen zijn natuurlijk niet ideaal en een groot deel komt in die plastic soep. Daarnaast is een shampoo bar ook goed voor je portemonnee onder aan de streep.

Welke shampoo bar kies jij?

Als je hebt gekozen om die shampoofles weg te doen, dan moet jij je weg zien te vinden in de juiste bar voor jouw haar. Ga je voor eentje die lijkt op de shampoo die je altijd gebruikt, of kijk je toch eens verder? En hoe reageert jouw haar erop? Je hebt namelijk zoveel verschillende soorten. Sommige haartypes kunnen namelijk ook niet tegen siliconen. Juist voor dit soort haar is het goed om een shampoo zonder siliconen te kiezen. Maar dit moet je echt uitproberen om te weten wat goed voor jou werkt.
Ik zou persoonlijk kiezen voor de bar die het meeste op jouw shampoo lijkt. Heb je bijvoorbeeld vettig haar? Dan zou ik er zeker eentje uitkiezen die voor vettig haar geschikt is.

Steeds meer mensen kopen een shampoo bar omdat ze plastic flessen niet meer in hun huis willen hebben. Lees hier waarom dit een goed idee is.

Je portemonnee bedankt je!

Het fijne aan een shampoo bar is dat je maar een klein beetje gebruikt. Ter vergelijking: Een shampoo bar van 60 gram staat gelijk aan 4 plastic flessen shampoo. Dat kan ontzettend veel schelen. Stel dat jouw shampoo € 5,- kost en de shampoo bar is € 14,-. Je moet dan 4 keer zo’n fles kopen voor het gebruik van één shampoo bar. Dat scheelt enorm dus! Daarnaast is het natuurlijk ook goed om even te kijken hoe vaak je je haar wast. Maar hoe je het ook doet, je portemonnee wordt er vast blij van.

Natuurlijke ingrediënten

Misschien zit je jezelf af te vragen of dat iets voor jou is, die shampoo bars. Nou, dan ga ik je nog even verder kietelen. Wist je bijvoorbeeld dat een shampoo bar in de meeste gevallen gemaakt wordt van natuurlijke ingrediënten? Dat klinkt goed toch? Een vloeibare shampoo heeft vaak conserveringsmiddelen die de shampoo vloeibaar houdt. Zo’n bar heeft dit niet nodig. Hierdoor wordt je haar ook minder belast.

Heb jij er al eentje thuis?

Een aantal van mijn vriendinnen zijn al overgestapt en ik heb er thuis ook al twee liggen. Steeds meer mensen kiezen er bewust voor om de shampooflessen uit huis te laten. Ik ben benieuwd hoe dit bij jou is! Heb jij al eens een shampoo bar geprobeerd? En zo ja, wat voor soort is het dan? Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen. Ik ben er in ieder geval erg blij mee en het scheelt ook weer ruimte in mijn kast!


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Verschillende manieren om haaruitval tegen te gaan - blogpapa.nl
    29 maart 2023 at 13:45

    […] zijn zoveel verschillende soorten shampoos, maar als je echt haarverlies hebt dan is het goed om te kijken naar de juiste shampoo voor jou haar. Dat kan al zoveel schelen. Sommige shampoos maken je haar zelfs slap en futloos. […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.