Huis & Tuin

Maak van die saaie muur een prachtige fotowand!

Zoek je inspiratie voor het maken van een fotowand? In deze blog lees je over onze keuze voor posters bij Dear Sam en onze fotowand.

Op onze gang hangt al jaren één grote fotolijst. Wanneer je al een lange tijd iets op een bepaalde plek hebt hangen of staan, dan wordt dat heel normaal en zie je ook niet zomaar voor je hoe het ook anders zou kunnen. Dat had ik dus ook met onze gang. Tot dat onlangs die fotolijst, die er al een hele tijd hing, beschadigd raakte. In het begin baalde ik enorm, want hij hing er ten slotte al jaren. Maar toen hij eenmaal een paar dagen weg was, zag ik vooral een grote muur waar veel meer mee mogelijk is dan één fotolijst. Samen met mijn lief besloten we om de muur in de gang om te toveren tot een fotowand.

Wat is een fotowand?

Nou, dat is eigenlijk heel simpel. Een fotowand is een muur waarop je meerdere lijsten hangt, zodat er een eenheid ontstaat. Een fotowand bestaat minimaal uit drie lijsten, maar het mooiste is vaak om er minimaal zes te gebruiken. Met meer lijsten kun je namelijk beter afwisselen met formaten en kun je er een speels geheel van maken.
Wanneer je voor drie lijsten kiest, dan zijn dat vaak grotere lijsten die redelijk strak bij elkaar hangen. Een fotowand met meer lijsten mag juist verspringen.

Voor de fotowand kun je natuurlijk eigen foto’s gebruiken, maar persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar posters. Posters hebben prachtige illustraties en foto’s, die je zelf nooit zo mooi gemaakt krijgt. Wat daarnaast ook een groot voordeel is van posters gebruiken in een fotowand, is dat je de posters perfect op elkaar kunt afstemmen. Je kiest posters in dezelfde stijl, zodat het geheel goed bij elkaar past.

Zoek je inspiratie voor het maken van een fotowand? In deze blog lees je over onze keuze voor posters bij Dear Sam en onze fotowand.

Dear Sam

Voor onze eigen fotowand ben ik gaan shoppen bij Dear Sam. Dear Sam heeft een enorme collectie posters en ik vond op deze site veruit de meeste posters die pasten bij wat ik in gedachte had. Daarnaast is voor mij een stukje milieu bewustheid heel belangrijk, en dat is het gelukkig ook voor Dear Sam. Zo worden hun posters gedrukt op papier dat is gecertificeerd door de FSC (Forest Stewardship Council) voor verantwoord bosbeheer en Het Europees Ecolabel. Ook de verpakking waarin de posters verzonden worden bestaat uit een combinatie van gerecyclede materialen en/of materialen uit gecontroleerde bronnen (Controlled Wood). Daarnaast zijn de dozen ook echt op maat gemaakt, waardoor je nooit een enorme doos krijgt met daarin een heel klein postertje.

Teken je fotowand uit

Voordat ik de formaten van de posters en lijsten uitgekozen had, had ik vooraf op de computer al even een voorbeeld gemaakt van hoe ik de lijsten wilde gaan hangen in de gang. Een fotowand kan natuurlijk op honderd manieren, maar ik wilde hem graag precies op die manier die ik zelf het mooiste vind. Om te voorkomen dat ik na een iets te enthousiaste start 100 spijkergaatjes in de muur zou hebben, heb ik dus eerst even een voorbeeldje gemaakt van hoe ik de lijsten het mooiste vond hangen (zie hieronder). Heel handig, want zo wist ik ook precies welke poster ik in welk formaat moest bestellen. Aanrader dus om dat even vooraf uit te tekenen of uit te werken op je computer (bijv. in Paint), voor een compleet beeld!

fotowand voorbeeld dieren natuur

Aan de slag!

Binnen enkele dagen na mijn bestelling kreeg ik de posters en lijsten binnen. Allen netjes en goed verpakt -niet opgerold gelukkig, wat sommige bedrijven wel doen en wat ik echt zonde vind van de posters- maar netjes in een apart compartiment in de doos.

De lijsten hebben nog een beschermlaagje aan de voor- en achterzijde, zodat het acrylglas netjes blijft en geen beschadigingen heeft. Deze laagjes haal je er zelf gemakkelijk af en vervolgens kun je de poster in de lijst plaatsen. Nadat we alle posters in de juiste lijst geplaatst hadden, was het tijd om onze fotowand te realiseren!

Het was nog even behoorlijk wat meetwerk, want vrouwlief wilde graag overal evenveel open ruimte tussen de lijsten. Daarnaast hadden we ook nog een behoorlijk gat in de muur weg te werken achter een lijst, waar voorheen de kapstok hing. Maar na wat passen en meten gingen uiteindelijk alle lijsten op hun plek en is het eindresultaat wat ons betreft echt honderd procent geslaagd!

Zin om zelf ook aan de slag te gaan met posters? Met de code BLOGPAPA35 krijgt je 35% korting op alle posters! De code is geldig van 1 november 2021 t/m 11 november 2021. –

Zoek je inspiratie voor het maken van een fotowand? In deze blog lees je over onze keuze voor posters bij Dear Sam en onze fotowand.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.