Review Speelgoed, Spellen & Spelen

• Game Review • Mijn vriendin Peppa Pig

“Mijn vriendin Peppa Pig” is een spel voor de kleine, jonge gamers onder ons. Hoewel er wel een aantal van dit soort games zijn hebben wij ze niet recent voorbij zien komen. De wereld van Peppa leent zich uitstekend voor dit soort spellen en wij konden niet wachten tot we hier mee aan de slag konden. Ook benieuwd of dit spel iets is voor jouw kleine gamer? Lees snel verder…

Peppa van TV

Wie kleine kinderen heeft kent Nickelodeon Jr. waarschijnlijk wel. Peppa komt daar met enige regelmaat voorbij en zodoende kennen veel kids en hun ouders Peppa wel. De tekenstijl van Peppa is eigenlijk super goed voor games omdat de looks goed zijn na te maken. En dat hebben ze in dit spel zeer goed gedaan. Het is alsof je naar een speelbare aflevering zit te kijken. Ook hebben ze, voor zover wij weten, dezelfde stemmen als op tv. Dit draagt natuurlijk bij aan de sfeer.

Wat te doen

Het spel is zo ontworpen dat zelfs de kleine gamers die niet, of niet zo goed, kunnen lezen toch het spel kunnen spelen. Alles wordt vertelt en ook tijdens het spelen krijg je hints door Peppa die je aanwijst waar je bijv. heen kunt lopen. Je begint het spel met het maken van je eigen karakter. Je kiest een soort dier, een kleur en bijv. een hoofddeksel. Vervolgens mag je gaan lopen en kom je toevallig Peppa tegen. Die neemt je mee naar haar huis waar je eigenlijk kunt doen wat je wilt. Je kan alles verkennen. Ook krijg je kleine opdrachten die je kunt doen zoals: geef de papegaai eten of ga bij opa en oma Big kijken. Zo kun je de hele Peppa Pig wereld zelf verkennen. Alle bekende locaties uit de serie komen voorbij.

Door de ogen van een 5-jarige

Vanaf het moment dat ik het spel opstartte voor mijn zoon had hij een glimlach die niet meer zou vertrekken. Alles is zo goed gemaakt. Van de looks tot aan de stemmen. Van de wereld tot de dingen die je kunt doen. Ik gaf hem de controller en moest onderhandelen voordat ik die weer terug kreeg. Hij genoot zo van dit spel. Waarbij sommige spellen voor een verbeten mondje kunnen zorgen vanwege een moeilijkheidsgraad of spanning was er alleen maar een ontspannen gezicht met een glimlach te zien. En dat is best zeldzaam tijdens het gamen. (Bij ons thuis in ieder geval)

"Mijn vriendin Peppa Pig" is een spel voor de kleine, jonge gamers onder ons. Ook benieuwd of dit spel iets is voor jouw kleine gamer?

Hoeveel Boksen scoort: Mijn vriendin Peppa Pig?

Dit spel scoort 4 Boksen, maar met een kanttekening: Het is namelijk alleen voor de kleine gamers onder ons! Een oudere gamer (8 plus) zal snel verveeld raken of überhaupt niet geïnteresseerd zijn in dit spel. Het is dus echt voor de kleintjes en daarvoor is hij geweldig!

Fact Sheet

 • Leeftijd: vanaf 4 jaar
 • Multi-player functie aanwezig? Nee
 • Genre: Ontdekken/Avontuur
 • Console: Switch, Playstation, Xbox, Stadia en Pc
 • Taal: Nederlands
 • Releasedatum: 22-10-21
 • Adviesprijs: € 39,95 en te koop via Bol.com

∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

9 Comments

 • Reply
  Peter V
  23 november 2021 at 19:28

  Mijn zoontje Bart zou dit echt geweldig vinden! ❤️

 • Reply
  Jenny
  24 november 2021 at 09:55

  Dat zou leuk zijn voor onze dochter.

 • Reply
  Joukje
  27 november 2021 at 10:47

  Leuk voor op de Nintendo switch voor mijn dochter van bijna 4, ze is dol op pappa big!

 • Reply
  Willem de Wal
  27 november 2021 at 11:36

  Ik heb een nichtje van nog geen vier jaar die beter thuis is met filmpjes op de smartphone dan ik, sinds kort hebben ze een nintendo in huis, en ook daar hoeft ze maar één keer uitleg om haar gang te kunnen gaan. Dit spelletje gaat ze vast erg leuk vinden.

 • Reply
  Marieke
  27 november 2021 at 16:59

  Jaa leuk ik doe mee voor de Nintendo switch

 • Reply
  Cora van der Bijl
  27 november 2021 at 18:25

  Wow gaaf ik loot graag mee voor mijn meisje Cataleya wie gek is op peppa big

 • Reply
  Danique
  27 november 2021 at 19:44

  Wat gaaf, leuk voor Playstation als mijn neefje of nichtje bij ons logeer. Ben heel benieuwd hoe ze dit gaan vinden

 • Reply
  Marijke Horjus
  28 november 2021 at 11:34

  Oh super leuk!! Ik heb 2 zoontje die helemaal fan zijn van Peppa pig! Dit zou doorom geweldig zijn om te winnen zodat ze op dr Switch kunnen gamen ik ga duimen!

 • Reply
  elisabeth timmermans
  29 november 2021 at 08:47

  voor mijn kleinzoon top

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.