Online Papa-tips Persoonlijk

Apps voor mannen: deze apps kun je als man écht niet missen!

Apps voor mannen coverfoto
Arno
Laatste berichten van Arno (alles zien)

Als je denkt aan apps voor mannen, denk je natuurlijk aan apps die ons, mannen, helpen in die eeuwige struggle die we ‘Het Leven’ noemen. Je zou hierbij kunnen denken aan apps als Beard Booth, een app waarmee je een snor of baard op iedere foto kunt plakken. Maar op Blogpapa zoeken we graag naar iets meer diepgang dan dat. Niet teveel hoor! Nou ja, bekijk ze maar gewoon even.

Geen keuzestress meer

Eén van de dingen die veel mannen moeilijk vinden, is het maken van keuzes. Soms omdat het ons domweg niet uitmaakt, soms omdat we er teveel over nadenken. Vaak tot grote ergernis van onze partners.

“Kies ik voor een abo met nieuw toestel, of pak ik een jaartje een sim only?” Mijn lief deed over deze vraag ongeveer 3,7 seconden, terwijl ik er twee weken mee bezig ben geweest. Toestellen vergelijken, bundelgebruik bekijken, providers vergelijken. Mijn toestel inspecteren: kan ik hem nog goed verkopen, of wil ik hem liever houden? Hé, een krasje. Wat kost hij eigenlijk op Marktplaats?

Slotsom na twee weken: qua kosten maakte het allemaal niet zoveel uit, en een nieuw toestel is natuurlijk wel leuk, maar mijn huidige toestel is eigenlijk ook prima en al helemaal ingericht en zo. Terug bij af. De oplossing: Spintheweel!

Met deze gratis app kun je een willekeurig aantal keuzes invoeren en het lot laten beslissen. Waarom ik gekozen heb voor prepaid by Simyo? Het was meant to be. Geen verder toelichting nodig, geen keuzestress. Heerlijk. Er zitten ook een aantal handige standaardopties in. Zo eten we vanavond dus Chinees 🙂

Echt mannen drinken echt bier

Er is maar één ding erger dan keuzestress: niet kunnen kiezen welk biertje je zult bestellen. Onlangs liet ik me door een vriend overhalen om een “heerlijke La Trappe Isid’or” te bestellen. Gatverdamme! Die vriend is inmiddels een vage kennis.

Als we het hebben over apps voor mannen, dan is Untappd natuurlijk essentieel! Dé app waarin je vastlegt welke biertjes je gedronken hebt en wat je er van vond. Je upload een fotootje, geeft een review en een score en vult in waar je het heerlijke gerstenat hebt genuttigd.

Zo hoop ik mijn vrienden tijdig te hebben gewaarschuwd om uit de buurt te blijven van die ranzige La Trappe Isid’or…

Mannen verdwalen niet

We nemen hooguit af en toe een toeristische route. Ik ben nog opgegroeid met het beeld dat de man (ik dus) ervoor zorgt dat “we veilig thuiskomen”. Hopeloos ouderwets? Wellicht. Maar mijn lief verdwaalt nog in ons eigen bed, dus het is maar goed dat goed beslagen ten ijs kom.

Onze auto heeft ingebouwde navigatie, maar weet je wat het kost om die te updaten?! Ik eigenlijk ook niet, maar het stuit me om de een of andere reden gewoon tegen de borst. Ieder jaar betalen voor een update gaat er bij mij niet in. En zo stond ik dus afgelopen zaterdag met een auto vol voetballertjes, op zichtafstand van het sportpark, vast voor twee grote betonblokken. Blijkbaar had iemand in de afgelopen drie jaar besloten dat auto’s hier helemaal niet langs hoefden. Maar dat wist mijn navigatie uit 2017 dus niet.

Dit was volkomen mijn eigen schuld, want ik had de oplossing natuurlijk al lang op mijn telefoon staan: Google Maps. Maar de jongens vonden het leuk om de navigatie in te stellen, dus ja…

apps voor mannen 6

Born to be wild

Niet alleen weten wij mannen dus overal de weg, we weten ook precies hoe hard je overal mag rijden. Maar misschien houden we ons daar liever niet altijd aan. Dan is het handig als er iemand is, die je precies op tijd er even aan herinnert dat een gaspedaal net een man is: hij kent meerdere standjes.

Flitsmeister is zo’n vriend. Hij geeft niet alleen aan waar de flitsers staan maar ook files, stilstaande voertuigen en naderende ambulances zijn geen verrassing meer. Je kunt ermee naar je eindbestemming navigeren en zelfs betaald parkeren via de app!

Let wel even op: Flitsmeister werkt weliswaar in heel Europa, maar in Zwitserland, Cyprus, Turkije en Zuid-Oost Macedonië is de app officieel verboden! Niet dat we ons daar heel erg aan storen, gezien de zogenaamde heatmap hieronder: De app wordt veruit het meest gebruikt in Nederland maar langs alle grote verkeersroutes zie je een lint van blauwe stipjes.

Flitsmeister apps voor mannen

Gouden Tip

Nog zoiets: de rekening. Na een avondje lekker tafelen of bieren komt altijd dat moment van de rekening: hoeveel fooi moet je geven? (ja, die “gouden tip” was inderdaad een woordgrap) Hoe splitten we de rekening? En wie is er nog nuchter genoeg om dat allemaal uit te rekenen? In die situatie is een tip calculator ideaal. Ik heb zelf de Smart Tip Calculator.

De app is weliswaar Engelstalig, maar hoe gezellig de avond ook is geweest; dit moet je nog wel lukken. Even het bedrag invullen, aantal personen, hoeveel % fooi en klaar is Klara! En als je een echte Hollander bent kun je zelfs je wisselgeld uitrekenen. Maar dat doen we natuurlijk niet…

Heb jij nog een suggestie voor een app die je als échte man zeker op je telefoon moet hebben? Ik hoor het graag! 🙂


Dit artikel is in samenwerking met Simyo.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.