Huis & Tuin Persoonlijk

Wat mijn keuken absoluut nodig heeft

Wil je echt ervoor zorgen dat jij jouw droomkeuken vindt? Lees dan snel mijn tips! Want met deze tips vind je hem zeker weten! Wat mijn keuken absoluut nodig heeft luxe keuken

Ken je dat: dat je iets belangrijks op wilde zoeken op internet en dan opeens een kwartier later zit te lezen over maancirkels, of een filmpje zit te bekijken van een kat die zich te pletter springt tegen een aquarium? En dat je inmiddels compleet vergeten bent wat je ook alweer wilde gaan opzoeken? Mij overkomt het regelmatig. Zo wilde ik gisteren opzoeken welke invloed maancirkels hebben op katten (nee hoor; ik weet niet eens meer wat ik eigenlijk zocht) en belandde ik op een site over luxe keukens.

Alles wat ik nodig heb in mijn keuken?

Toen ik die eindeloze rij mega keukeneilanden langs zag komen en die state-of-the-art SieMatic keuken met zijn fonkelnieuwe stoomoven, werd ik toch wel even stikjaloers! Begrijp me niet verkeerd: ik ben eigenlijk heel gelukkig met onze eigen keuken, hoor. Alles wat ik nodig heb zit erin, het werkt allemaal en hij ziet er hartstikke goed uit. Maar ja, ik ben natuurlijk een man, dus mijn definitie van “alles wat ik nodig heb” verandert nogal eens. Meestal wanneer ik iets zie of hoor, of lees hoeveel vermogen, geheugen, actieradius of pk’s iets heeft.

“Maar schatje, dat hebben we toch helemaal niet nodig?” – jawel, want hier staat dat hij 3 miljoen watt heeft. Logisch toch?

Zo hebben we bijvoorbeeld een vette elektrische grasmaaier, voor een best bescheiden stukje gazon. Ook hebben we een superhandige elektrische heggenschaar, voor een wilgenhaagje van een paar meter (die nota bene door een tuinman wordt gesnoeid). Ook hebben we sinds kort een joekel van een bladblazer (en -zuiger!). Die laatste is trouwens wel echt erg handig; bij ons ligt namelijk álles vol met bladeren. Ander verhaal.

Volslagen de weg kwijt

Goed, zo zat ik dus te dagdromen: “Als we nou die muur eruit slopen… dan zou daar perfect dat kookeiland passen! En zo’n stoomoven heb je eigenlijk ook gewoon nodig. Ik snap niet hoe ik dat al die jaren nooit beseft heb.” Afijn; ik was inmiddels al zo’n dikke twintig minuten keukens aan het vergelijken, recepten aan het lezen, filmpjes aan het bekijken over koken met een stoomoven en over het gemak van een Quooker in je keuken. Ik had echt totaal geen idee meer waar ik eigenlijk naar op zoek was.

Afijn; er komt dus binnenkort absoluut geen nieuwe keuken. Zeker niet omdat de huidige keuken er pas een paar jaar in zit! En een Quooker is nu ook nog een beetje overdreven, aangezien we een klein boilertje onder het aanrecht hebben. Dat is dus geen kókend water, maar wel erg heet en dat binnen een paar seconden. Maar die stoomoven; die blijft me toch wel een klein beetje achtervolgen. Hij was tenslotte wél 3600 Watt! 😉 Maar zonder gekheid; dat lijkt me wel echt een toevoeging. In de keuken kan ik hem helaas niet kwijt, maar in de garage….

Dat was het!

En nu weet ik het dus weer: de garage! Ik was benieuwd of ik de oude TL-buizen in onze garage “1-op-1” kan vervangen door LED-lampen. Daar ga ik dus nu weer naar kijken. Kan ik meteen eens nadenken over een mooi plekje voor die stoomoven. Van 3600 Watt; natuurlijk heb ik die nodig!


PS: nu we het toch over keukens hebben, lees mijn tips en ervaringen bij het inrichten van je keuken in: “Een keuken is om te koken, duh…”


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.