Vaderschap

Het kiezen van een babynaam: waar ga jij voor?

Er komt veel op je af als je een kind verwacht. Er valt veel te regelen, dat het je flink kan overweldigen. De babynaam is er een van.

Wat een ding is het hè, als je een kind verwacht. Er valt zoveel te regelen en te bedenken, dat het je flink kan overweldigen. Van kraamzorg naar babykleertjes, een kraampakket en een hele kinderkamer. Ga er maar eens voor zitten om een mooi geboortekaartje in elkaar te flansen. Je zult zien dat het nog best een gedoe kan zijn, aangezien jij en je partner vast een andere smaak hebben. En dan moet je ook nog samen overeenkomen over een babynaam!

Maar hoe doe je dat nu? Je wilt natuurlijk niet dat deze zoektocht uitmondt in ruzie. Ga je de lijsten met de meest populaire Nederlandse namen langs en kies je er daar één uit? Zoek je naar de mooiste namen in jullie familie en kies je daaruit of wil je graag vernoemen? Dan zal het een klus zijn om het een mooi passende naam te maken.

Meisjesnamen

Elk jaar weer zijn er hele lijsten online te vinden met de meest mooie namen. En hoe populairder, hoe hoger ze in de lijst staan. Bij meisjes vind je vaak namen zoals Anna, Jullia, Roos, Nienke, Kate en Macy. Een mix van Nederlandse afkomst en Engelse afkomst. Er zijn er teveel om op te noemen, dus je kunt het je voorstellen dat je niet even zomaar klaar bent met een babynaam uitkiezen. Daarbij kan het maar zo zijn dat jullie uk geboren wordt en je de gekozen naam helemaal niet bij de baby vinden passen. Oeps!

Jongensnamen

Ook van jongensnamen zijn er genoeg te vinden. Van Job naar Wytse, Matthias, Luuk, Jesse, Lars en Dexx. Bij het kiezen van een naam is het vooral voelen wat bij jou past. Waar houd je van? Ben jij iemand die dol is op de Engelse klank of houd je het liever oer Hollands met Teus of Gijs? En stel nu dat je een tweeling krijgt, hoe doe je dat dan? Kies je de jongens babynamen onafhankelijk van elkaar of wil je juist graag dat ze rijmen of mooi klinken samen?

Genderneutraal

Tegenwoordig is het ook heel erg in om niet te kiezen voor een jongensnaam of meisjesnaam, maar juist een naam die voor beide genders kan. Zo heb je bijvoorbeeld de Engelse namen Taylor, Tyler of Sam. Jesse is ook voor jongens én meisjes mogelijk. Liever voor de Nederlandse klank? Wat dacht je dan van Jente, Floor, Robin, Jos of Marijn? Helemaal nu men veel meer rekening houdt met transgender mensen, kiest men liever een genderneutrale naam. Stel dat je kind in zijn latere leven een transitie wil ondergaan, dan past de naam nog steeds. Zou jij daar rekening mee houden?

Hoe hebben jullie de naam van je kind gekozen? En zou je het weer op deze manier doen?


Lees ook; Geboortekaartje trends


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Op zoek naar een naam voor je baby? Ga niet te hard zoeken! - blogpapa.nl
    29 maart 2023 at 13:38

    […] belangrijks als de naam voor je kind verzinnen, daar wil je even de tijd voor nemen. Gelukkig heb je die meestal ook even, een maand of […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.