Kerstmis

4 voordelen van een kunstkerstboom

In de periode voor kerst halen de meeste mensen een kerstboom in huis. Een kunstkerstboom heeft veel voordelen. Lees maar mee!

In de periode voor kerst halen de meeste mensen een kerstboom in huis. Met zo’n boom maak jij jouw woning sfeervol en gezellig. Vaak wordt er voor een echte kerstboom gekozen, maar niet iedereen is hier fan van. Dit komt vooral doordat een echte kerstboom nogal wat rommel kan veroorzaken. Zit je hier niet op te wachten? Dan is een kunstkerstboom misschien iets voor jou. In deze tekst zetten we de voordelen van zo’n boom op een rijtje.

1. Geen last meer van naalden

Haal je een echte kerstboom in huis? Dan krijg je te maken met naalden. De boom verliest namelijk altijd naalden. In het begin valt dit nog wel mee, maar na verloop van tijd worden het er steeds meer. Hierdoor liggen er eigenlijk altijd naalden onder jouw kerstboom. Vaak blijft het niet beperkt tot de vloer onder de boom. De naalden blijven namelijk aan sokken, schoenen en kledingstukken zitten, waardoor ze zich door het hele huis verspreiden. Doordat een kunstkerstboom nep is, verliest hij geen naalden. Met zo’n boom wordt het dus geen zooitje in jouw woning.

2. Je bespaart geld

Kunstkerstbomen zijn een stuk duurder in de aanschaf dan echte kerstbomen. Daarom gaat jouw voorkeur mogelijk uit naar een echte kerstboom. Op de korte termijn is een kunstkerstboom vaak duurder, maar op de lange termijn juist goedkoper. Een kunstkerstboom is eenmalige investering, waardoor je slechts één keer kosten maakt. Dit is bij een echte kerstboom vaak niet het geval. De meeste mensen gooien zo’n boom namelijk weg na de kerstdagen. Voor de volgende kerst moet je een nieuwe boom kopen, waardoor je jaarlijks kosten maakt. Dit maakt dat een kunstkerstboom onderaan de streep eigenlijk altijd goedkoper is dan een echte kerstboom.

3. Makkelijk op te bergen

Een kunstkerstboom kun je ieder jaar weer gebruiken. Als je veel ruimte hebt om de boom op te bergen, kun je hem in zijn geheel wegzetten. Je hoeft hem in dat geval niet af te tuigen. Grote voordeel hiervan is dat je hem volgend jaar niet opnieuw op hoeft te tuigen. Je haalt de boom simpelweg tevoorschijn en je bent direct klaar. Is er weinig opbergruimte? Breek de kunstkerstboom dan af na de kerst. Je kunt de takken vaak stuk voor stuk verwijderen, waardoor er uiteindelijk een klein pakketje over blijft. Hierdoor kun je de boom in een doos pakken en deze bijvoorbeeld op zolder neerzetten.

4. Kleinere kans op brand

De meeste mensen zijn zich niet bewust van het brandgevaar van een echte kerstboom. Doordat zo’n boom behoorlijk droog is, vliegt hij betrekkelijk makkelijk in brand. Als de boom in brand vliegt, is er vaak niets meer aan te houden. Wil je de kans op brand verkleinen? Dan is een kunstkerstboom een goede keuze. Zo’n boom vat minder snel vlam dan een echte kerstboom.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.