Review Speelgoed, Spellen & Spelen

• Review • | Oma’s Woeste Waslijn

Naomi
Laatste berichten van Naomi (alles zien)

Een kind kan de was doen, nou met dit spel kunnen ze dat zeker! Wel met behulp van oma natuurlijk, want die zit er met haar neus op. Ze hangt namelijk aan de waslijn! Wij mochten het spel Oma’s Woeste Waslijn uitproberen en dat ziet er zeer spectaculair uit op de doos. Een spel dat niet alleen vanwege de doos veelbelovend is, maar ook omdat het de winnaar is van de Speelgoed van het Jaar verkiezing 2021 in de categorie Kinderspel.

Wij mochten het spel Oma’s Woeste Waslijn uitproberen en dat ziet er zeer spectaculair uit op de doos. Een hilarisch spel!

Oma’s Woeste Waslijn

Met dit spel zie je ze letterlijk vliegen. Wie? Oma natuurlijk! Bij het openen van de doos zien we dan ook als eerste de waslijn, maar ook oma is present met haar jurk en bril. Ook heeft oma vier setjes kleding meegenomen, een stickervel, een dobbelsteen en natuurlijk de spelregels.

Voor je begint

We beginnen met het wasgoed een kleur te geven. Alles is namelijk nog geel, dat is een beetje saai. Gelukkig zitten er leuke motiefjes op het stickervel die bedoeld zijn om het wasgoed te pimpen. Er zijn 16 kledingstukken, verdeelt over 4 kleuren motiefjes. Elke speler krijgt uiteindelijk 2 onderbroeken en 2 bh’s om aan de waslijn te hangen. Zodra deze geplakt zijn is het tijd voor de dobbelsteen. Ook deze heeft nog stickers nodig. Macy vond het leuk om dat zelf te doen, ik keek wel een beetje mee of het redelijk recht zat allemaal. Daarna zet je de waslijn in elkaar. Vergeet ook niet de batterijen erin te stoppen (3x AA batterij). Oma wordt aangekleed en je zet haar bril op. Dan is het tijd om aan de waslijn te gaan hangen voor oma.

Wij mochten het spel Oma’s Woeste Waslijn uitproberen en dat ziet er zeer spectaculair uit op de doos. Een hilarisch spel!

Gooien maar!

Tijd om te gooien met de dobbelsteen. Je hebt verschillende opties om te gooien, welke als je er over nadenkt allemaal vrij logisch zijn. Zodra de zon schijnt mag je een kledingstuk aan de waslijn hangen, maar is het bewolkt dan moet je een beurt overslaan. Wanneer het regent haal je natuurlijk een kledingstuk eraf en bij een tornado heb je kans dat al je wasgoed eraf waait. Natuurlijk is de tornado het allerleukste! Wanneer jij als eerste al je kleding aan de waslijn hebt ben je de winnaar.

Tornado

Bij een tornado druk je op de knop om oma rond te draaien. De ene keer gaat dit vrij zacht en de andere keer heel hard! Dan waait dus ook echt alles eraf en moet je weer opnieuw beginnen. Oma schreeuwt er ook een beetje bij wat het nog zoveel leuker maakt. Elke keer als Macy de knop indrukt vertrekt haar gezicht van spanning, zo heerlijk om te zien! Vliegt alles eraf of niet?? En dan daarna die keiharde lach als oma aan het draaien is, echt genieten gewoon. Eerlijk is eerlijk, ik lach net zo hard mee want het is hilarisch. Hoe bedenk je het??

Wij mochten het spel Oma’s Woeste Waslijn uitproberen en dat ziet er zeer spectaculair uit op de doos. Een hilarisch spel!

Speelgoed van het Jaar

Dat dit spel winnaar is in de categorie Kinderspel, dat snappen wij wel! Het spel is namelijk zelfs voor  jonge kinderen ontzettend goed geschikt. Aangezien er geen cijfers maar afbeeldingen op de dobbelsteen staan is het simpel af te lezen voor iedereen. Ook zijn de regels heel simpel en is er maar 1 knop om op te drukken in principe. Omdat je niet kunt inschatten wanneer oma nu echt hard gaat draaien, blijft je het verrassingseffect houden.

Wij mochten het spel Oma’s Woeste Waslijn uitproberen en dat ziet er zeer spectaculair uit op de doos. Een hilarisch spel!

Conclusie

Het spel vinden we echt ontzettend leuk en we hebben het ook al een paar keer gespeeld. Het spel is kort, zo’n 10 minuten deden we er over. Het is dus altijd wel in te passen en je kunt het natuurlijk ook een aantal keer achter elkaar spelen.
Macy (7) en Bentley (6) vinden het beide een hilarisch spel! Harvey (2) zit bij mij op schoot en mag ook een gooien met de dobbelsteen en benoemen wat hij ziet. Op de knop slaan vinden ze allemaal het leukste en zelfs Harvey kan dat! Wij houden dit spel er zeker in en gaan het nog veel vaker spelen. Op oppasdagen kan oma er zelf gelukkig ook heel hard om lachen. 😊

Fact Sheet

Totaalscore van dit spel:

vierenhalve boks

∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.