Huis & Tuin Persoonlijk

Ik wil mijn ligbad terug! En een plant.

vrijstaand ligbad
Arno
Laatste berichten van Arno (alles zien)

Ik hou van badderen. En dat is best onhandig, aangezien we in onze badkamer helemaal geen ligbad meer hebben! Omdat we echter een tijdje geleden besloten hebben dat we voorlopig toch niet meer gaan verhuizen, loop ik nu toch weer te dagdromen over een lekker ligbad. De keuze was voor ons: verhuizen óf verbouwen. En met de hectische huizenmarkt van nu willen we liever blijven wonen waar we nu wonen.

Vaarwel jaren negentig

Een aantal jaren geleden hebben we onze jaren-negentig-badkamer eens flink onder handen genomen. Daarbij is de oude badkuip, met jetstream en al, eruit gesloopt. In de plaats kwam een ruime inloopdouche, wat ons ideaal leek met een paar voetballende en buiten spelende kinderen. Maar ik miste wel mijn lekkere ligbad! En onze kids waren er ook helemaal niet zo gelukkig mee.

Nu we besloten hebben niet te verhuizen gaan we, in plaats daarvan, een paar flinke verbouwingen doen. De zolder, de tuin, de speelkamer: we gaan nu echt voor ons eigen droomhuis! En dat betekent dat er dus ook weer mogelijkheden komen voor een ligbad. De inloopdouche was praktisch, maar als we eigenlijk allemaal graag eens af en toe in een lekker bad willen, dan moeten we daar natuurlijk toch ook eens over nadenken.

Ligbad met een upgrade

Bij die vorige badkamerverbouwing was het budget best bepalend voor het uiteindelijk ontwerp van de badkamer. We waren immers van plan binnen een paar jaar te verhuizen! Nu staan de zaken er anders voor en kan er wel wat meer dan toen. Daarom ging ik me alvast eens oriënteren op badkamers die toch nét wat meer bieden dan het assortiment van de ‘Badkamerdump’. Badderen in een beetje meer stijl dan vroeger; dat lijkt me wel wat.

Op de site van Van Heck badkamers vond ik een paar prachtige badkamers en werd ik meteen verliefd op zo’n losstaand ligbad: dat ziet er wel echt vet uit! Eerder had ik daar nooit zo bewust naar gekeken omdat ik dacht dat we daar toch nooit de ruimte voor zouden hebben.

Feitje: een losstaand ligbad neemt dus juist minder ruimte in dan een vast ligbad. Nooit bij stilgestaan! Maar eigenlijk best logisch; je hoeft er immers geen wand of rand omheen te metselen. En het staat ook veel ruimtelijker, omdat je er aan alle kanten omheen kunt kijken.

vrijstaand ligbad

Groen en gezond

Ik heb nu bedacht, dat mijn losstaand ligbad zo’n beetje schuin in een hoek van de badkamer zou passen. In de driehoekige ruimte die dan open blijft tussen bad en muur past dan mooi een groene plant. Planten in de badkamer liggen misschien niet zo voor de hand, maar het kan prima! Sterker nog: veel planten worden er erg gelukkig van!

Een lepelplant of een mooie groene varen brengen niet alleen sfeer, ze reinigen ook de lucht. Ook Sansevieria’s en orchideeën zijn dol op een badkamer-klimaat, evenals een Calathea (waarvan iedere avond de bladeren dicht gaan!). In onze badkamer, waar niet zo veel ruimte is, zal het een slanke plant worden. Een Afrikaanse Zamioculcas bijvoorbeeld.

Weg met die mega wasbak

Bij de vorige verbouwing wilden we per se een grote, dubbele wasbak. Onze jongens waren voortdurend aan het vechten omdat ze “er niet bij konden”. Inmiddels beginnen de heren dusdanig te puberen, dat ze niet eens bij elkaar in een badkamer willen zijn. Probleem opgelost: geen dubbele wasbak meer nodig! Wat kleinere badmeubels kunnen dan ook prima, waardoor de badkamer nog ruimtelijker wordt.

Oké, in mijn hoofd begint onze nieuwe badkamer al aardig vorm te krijgen 🙂 Vrijstaand ligbad: check, wat kleiner badkamermeubel: check. De muren en de vloer worden dan de volgende uitdaging, want dat is het nadeel van een strak betegelde badkamer: je kunt eigenlijk heel weinig veranderen zonder dat alles opnieuw betegeld moet worden. Maar misschien krijg ik dat nog wel ‘uitgepuzzeld’. Dan moet ik dus alleen nog maar even met de baas overleggen… komt vast wel goed!


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Grote plannen voor een kleine badkamer - blogpapa.nl
    29 maart 2023 at 13:39

    […] ook: ligbad in de […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.