Eten & Drinken

Detoxen na de vakantie: een boost voor je lichaam

Jongens, de vakantie zit er bijna op. Dat betekent afkicken van alle suikers en vetten die we de afgelopen tijd hebben genuttigd. En de alcohol kan ook de kast weer in. Tijd om te minderen. Misschien meteen tijd om even flink te detoxen? Dan kan je lichaam weer resetten en begin je je werkweek weer volop energie en zonder vakantie buikje. Maar detoxen, hoe zit dat nou?

Wat is een detox en hoe werkt het?

Men zegt vaak dat je lichaam in staat is om zichzelf te reinigen. In principe is dat zo. Je lever, maag, nieren en darmen kunnen dat prima zelf. Maar om het een beetje te versnellen en een rest te geven aan je lichaam, kun je een detox kuur doen. Dan geef je je lichaam als het ware een boost om de goede kant op te gaan. Maak de boel maar schoon. Door de verschillende stoffen die in een detox kuur te vinden zijn, wordt je lichaam gestimuleerd om aan het werk te gaan. Daarbij hebben deze stoffen een reinigende en ondersteunende functie. Maar waarvan moet je lichaam dan detoxen? Nou, van alle stoffen die je (on)bewust binnen krijgt. Dat kan ongezond eten en drinken zijn, maar ook zeker geneesmiddelen, uitlaatgassen, verontreinigd kraanwater, chemicaliën en nog veel meer.

De vakantie zit er bijna op. Dat betekent afkicken van alle suikers en vetten van de afgelopen tijd. Maar detoxen, hoe zit dat nou precies?

Welke sapjes zijn gezond?

Er zijn heel veel verschillende sapjes en alle sapjes hebben ook weer een andere werking. Zo heb je bijvoorbeeld de gembershot: dat is een boost om je immuunsysteem te ondersteunen. Daarin zit onder andere Aloë Vera, gember, Gingseng, sinaasappel en kaneel. Allemaal pure, gezonde stoffen.

Maar voor de detox heb je een ander sapje nodig. Daarvoor heb je bijvoorbeeld een sapje met ingrediënten zoals snijbiet, komkommer, spinazie, appel en citroen. Veel groenten, veel kleuren. Echt ook de vitaminen bijvullen dus.
Voor meer energie is er een sapje met rode biet, wortel, appel, gember en citroen.
Voor verschillende doelen zijn er dus verschillende sapjes.

De vakantie zit er bijna op. Dat betekent afkicken van alle suikers en vetten van de afgelopen tijd. Maar detoxen, hoe zit dat nou precies?

Kuren

Als je wilt detoxen, kun je kiezen voor een kuur, die voor jou al helemaal is samengesteld. Je kunt zelf kiezen of je er een langere tijd mee aan de gang wilt gaan of dat je je lichaam gewoon een korte boost wilt geven. Drie dagen bijvoorbeeld of liever een hele week? Het is aan jou. Dus even geen avondjes doorzakken en geen diner bij de McDonalds: tijd om jezelf weer op de rails te krijgen.

Doe je mee?


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.