Uitjes & Dagtrips

Dagje uit met kinderen: Bostoren in Putten

De Veluwe is een prachtige omgeving, maar zeker niet bij mij bekend. Ik ben Elke en ben een mamablogger op mijn eigen site elkeblogt. Ik blog over knutselen, persoonlijke toestanden en Drenthe. Oftewel, Drenthe ken ik als mijn broekzak. Ik heb zo’n 40 blogs geschreven over de leukste uitjes in Drenthe maar de Veluwe of welk ander deel van Nederland is niet heel bekend bij mij. Op vakantie ging ik dus eens uit mijn comfortzone en samen met mijn gezin naar de Bostoren in Putten. Wij zijn vaak in de natuur te vinden dus dit uitje leek perfect voor ons. Met mijn man, kleuter en baby ging ik er naar toe.

Een dagje weg

Toen ik van te voren op het internet aan het struinen was voor leuke uitjes op vakantie kwam ik al snel uit bij de bostoren. We zijn niet echt mensen die naar een druk pretpark hoeven gaan. We houden van wandelen en de natuur. Dus toen het droog zou blijven wilde ik dan ook heel graag heen. Baby in de draagzak en heen. Je kunt bij de brasserie die vlakbij zit kaartjes kopen maar je kunt ook ter plekke betalen met de pin. Aan de ingang van de toren houd je de pinpas tegen de scanner en hij trekt automatisch €4,- van je rekening. De draaideur draait een ronde door en je bent binnen. Er is verder geen toezicht en het gaat volledig automatisch.

Bostoren in Putten

Over de bostoren in Putten

De Bostoren is een klim van 235 treden. En ik vertel je, dat is veel met een baby in de draagzak. Poeh, wat een work-out. Gelukkig zijn er onderweg enkele rustpunten. Het leukst is toch wel het klimnet. Hier kun je dus op meters hoogte over klimmen/lopen. Dat vond ik zelf toch echt wel heel gaaf! Op het klimnet kijk je tientallen meters naar beneden en dus niet geschikt voor mensen met hoogtevrees ;-).
Onderweg is er een rustplek met nestkasten en een geweldig uitzicht. Maar uiteindelijk kom je toch voor het uitzicht helemaal op de toren. En inderdaad, het is geweldig. Ver boven de bomen kijk je uit op de Veluwe. Je kunt helemaal rondlopen en op de reling staat aangegeven welke steden en bezienswaardigheden er enkele kilometers verder zijn.

Bostoren in Putten

Meer op Landgoed Schoonhoven

De bostoren was dan de voornaamste reden om te gaan maar er is nog meer te doen. Zo is er een groot speelbos. Daarin vind je zelfgemaakte hutten, speeltoestellen en gevallen boomstammen. In dit deel van het bos mogen kinderen vrij spelen en klimmen. Toen wij er waren was er net een timmerclub bezig met het maken van hutten. Was leuk om te zien. Ook is er een bomentuin. Deze tuin heeft een rijke geschiedenis en heeft allerlei soorten bomen. Wij vonden het zelf erg leuk om hier doorheen te lopen. Bij de brasserie kun je een kopje koffie krijgen met een heerlijke appeltaart (zelf even getest 😉 )

Bostoren in Putten

Conclusie

Wij vonden dit een ontzettend fijn uitje. Dat heeft natuurlijk ook te maken met onze liefde voor de natuur maar ik denk dat iedereen zich hier goed kan vermaken. Geschikt voor jong en oud. Neem je kleine kinderen mee? Denk dan aan iets van een draagzak. Dus ben je in de buurt? Ga dan zeker langs.

Informatie

De bostoren is 40 meter hoog en een flinke klim. De toren is niet geschikt voor buggy’s, rolstoelgebruikers en mensen die slecht ter been zijn. Betalen kan ter plekke met de pin. Kaartjes kun je ook kopen bij Brasserie Schovenhorst.

Entree: €4,- per persoon
Adres: Garderenseweg 142, 3881 NC Putten


Lees ook: Met de bso naar een pretpark?


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    5x waarom een man meerdere paren schoenen moet hebben - blogpapa.nl
    25 maart 2022 at 06:30

    […] is echt geen gezicht. Onder die nette broek draagt hij dus ook zijn casual schoenen. En tijdens een dagje uit waar je het liefst je gympen aantrekt. Je raadt het vast, weer diezelfde schoenen. Hij presteerde […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.