Review

Heerlijk zwemmen met de Swim Essentials dino zwembandjes

{ Review } | Swim Essentials zwembandjes en meer

Als je gaat zwemmen met jonge kinderen is het fijn om zwembandjes te hebben. Zo kan je ze veilig het water in laten gaan. Hoe laag het ook mag zijn! Hier thuis heb ik twee waterratten die graag zwemmen, maar nog geen diploma hebben. De verschillende soorten zijn bij ons al voorbij gekomen. De één beter dan de ander. Erg leuk vonden mijn kinderen het dan ook dat we de dino zwembandjes van Swim Essentials mochten testen. Op naar het zwemband!

Verantwoorde zwembandjes

Het allerbelangrijkste aan zwembandjes vind ik dat ze veilig zijn. Dat er geen scherpe randjes aan zitten en dat er duidelijk staat aangegeven voor welk gewicht het is. Soms staat er alleen leeftijden bij, maar dat vind ik niet betrouwbaar. Gewicht is veel belangrijker, want ze moeten jouw kindje laten drijven. Bij de dino zwembandjes staat duidelijk aangegeven welk gewicht ze kunnen dragen. En allebei hebben ze geluk, want deze zwembandjes kunnen ze beide aan.

{ Review } | Swim Essentials zwembandjes en meer

Dino zwembandjes!

Hier thuis heb ik een echte dino liefhebber, dus deze dino zwembandjes vielen gelijk in de smaak. De verschillende dinogeluiden waren al goed hoorbaar. Als hij dat maar niet in het zwembad gaat doen. haha. Maar ook zijn zusje Isabel vindt de bandjes erg mooi. Allebei de dino’s krijgen een kus en lief lachend vraagt ze aan haar broer of zij ze als eerste aan mag. Je kent dat vast wel. Lief lachje, hoofdje schuin en eindigen met alsjeblieft. Daar kan niemand tegenop, dus Isabel mag hem als eerste testen.

Voor jongens….. maar ook meisjes!

Zoals je al las, vindt ook Isabel ze geweldig. De kleuren, het poppetjes… Ook meisjes kunnen deze bandjes leuk vinden. Gelukkig zijn wij thuis niet zo zwart wit, dus vind je ze mooi dan mag je ze lekker aan. Wil je met auto’s spelen, dan speel je met auto’s. Poppen? Ook goed. Dus ook met deze zwembandjes. Allebei willen ze hem graag aan, dus dat doen we dan ook.

Foto’s

Joshua vindt het helemaal geweldig om foto’s te maken en bedenkt hoe wij de bandjes mooi op de foto kunnen zetten. “Mama, zo kan iedereen goed zien hoe gaaf ze zijn!” En hij heeft gelijk. We proberen verschillende dingen uit. Isabel is ondertussen zo trots op haar bandjes dat ze de bandjes aan iedereen laat zien. En tot mijn verbazing zijn er volwassenen die dinogeluiden maken. Haha.

Zwemmen maar

En dan is het tijd om te zwemmen. Blijven mijn kinderen drijven? Hoe zitten ze? Blijven ze goed om de armen zitten? Vragen die mijn kinderen goed kunnen beantwoorden. Mijn kinderen zijn echte waterratten die niet bang zijn om te duiken en te springen. De bandjes worden dus volop getest. Isabel blijft prima drijven. Regelmatig knijpt ze even in de dino en zwemt daarna weer door. Ze zijn ook makkelijk aan en uit te trekken. En voor zover ik het voel, zitten er geen scherpe randjes aan. Ook Joshua blijft goed drijven. Hoewel de bandjes wel iets dieper in het water liggen dan met Isabel. Maar dat is logisch. Het scheelt even een paar kilo. Ook is het fijn dat ze makkelijk op te blazen zijn en weer leeg lopen. Zelfs de dino is snel opgeblazen. Vaak zie je dat die dingen wat slapper blijven, maar dat is hier niet het geval. En omdat ze weer goed leeglopen kan je ze gemakkelijk mee nemen

3D

Tot nu toe hebben we veel bandjes gekocht met een plaatje erop, maar deze dino is in 3D. Je hebt echt een dino OP je bandje! En zoals Isabel al deed, je kan er lekker in knijpen. Op hun site las ik dat zij de eerste veilige 3D bandjes zijn op de Europese markt. Gaaf toch? Daarnaast zijn de kleuren erg sprekend. Dino groen, zoals het hoort, en het bandje lekker geel.

{ Review } | Swim Essentials zwembandjes en meer

Conclusie

Toen ik mijn kinderen vroeg of ze de bandjes wilden houden, riepen ze volmondig “JA”. Ik mocht ze niet aan mijn neefje geven. Wel mag hij ze komen lenen, maar mijn kinderen willen de bandjes houden. Het leuke vind ik dat beide kinderen de bandjes leuk vinden en er graag mee zwemmen. Isabel is twee en Joshua vijf en allebei blijven ze goed drijven met deze bandjes. Ik durf ze met een gerust hart het water in te sturen. Kortom, wij geven deze bandjes een ‘go’ en zijn erg benieuwd of nog meer meisje hem leuk vinden. Isabel vindt ze in ieder geval fantastisch en van onze dinoliefhebber Joshua hadden we niet iets anders verwacht.

Factsheet

 • Leeftijd: 2 tot 6 jaar
 • Gewicht: tot 30 kilo
 • Luchtkamers: 2
 • Adviesprijs: € 9,99 en online te koop

∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

 • Reply
  Over Brabanders, Bier en Blufmexxen - blogpapa.nl
  29 maart 2023 at 08:27

  […] spare rib in een flinke ovenschaal en zet hem kopje-onder in donker bier. Laat hem een nachtje zwemmen en de volgende dag heb je een heerlijk gemarineerd stuk vlees. Prettige bijkomstigheid: het is ook nog eens een stuk gezonder! Als je […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.