Huis & Tuin

Waterontharder, wel of niet aanschaffen?

waterontharder

Sinds een tijdje lees ik van alles over waterontharders. Vooral in de huis-, tuin- en keukenprogramma’s zie ik ze regelmatig langs komen. Maar heeft het echt zin? En zo ja, welke kan ik dan het beste aanschaffen?

Wat is een waterontharder?

Dat is eigenlijk makkelijk te omschrijven. Een waterontharder is een apparaat of stof die het kalk uit je water trekt. Het maakt het water dus eigenlijk zachter, want kalk zorgt ervoor dat leidingen verstoppen. Het vermindert dus de hardheid van je water. Niet al het kalk wordt ermee uitgehaald, maar genoeg om geen kalkaanslag in bijvoorbeeld je douche te krijgen.

Hoe duur is een waterontharder?

Doe jij dat ook? Eerst kijken naar de prijs voordat je gaat uitzoeken of het iets voor jou is? Ik wel. Ik wil altijd eerst weten hoe duur iets is voordat ik verder ga kijken of het wel degelijk iets voor mij is. En daarom ben ik gaan zoeken op de prijs van waterontharders. Wanneer je op deze website klikt krijg je een ontzettende mooie uitleg, want door de vele sites en omschrijvingen online zag ik door de bomen het bos niet meer. Maar hier staat het dus heel duidelijk beschreven. Het ligt er dus ook aan wat je precies wil, maar je kan rekenen op kosten tussen de € 1000,- en € 1500,-

En nu?

Nu ik weet wat een waterontharder kost ga ik kijken of het de kosten ook echt waard is. Is het alleen omdat het water dan ook beter smaakt? Nou, nee dus! Het eerste dat ik overal lees is dat het goed is voor het milieu. En wat goed is voor het milieu dat moet ook goed zijn voor mij, toch? Kalk laat namelijk zo’n vies wit laagje achter. Je kent het wel. Als je na het douchen niet je kraan goed droog maakt dan komt er vanzelf een laagje kalk op. Wij poetsen dit weg met allemaal chemische producten en door een waterontharder te gebruiken hoeft dit niet meer! Je bespaart dus ook op schoonmaakproducten. En het is daarmee dus ook beter voor het milieu.

Het is beter voor je kleding en de apparaten in je huis!

Zacht water zorgt er ook voor dat het vriendelijker voor je kleding is. Dus zeg maar dag tegen wasverzachter. En wat dacht je van al die apparaten waar water door heen gaat? Geen kalk meer in de leidingen en je apparaten. Daardoor gaan ze veel langer mee. Je kent vast die reclame van die kalkaanslag op de spullen in je wasmachines. Door een waterontharder gebeurt dit bijna niet meer! Tel uit je winst. Geen gebruik meer hoeven te maken van schoonmaakproducten en het is ook nog eens beter voor je apparaten. Ze gaan veel langer mee. Nog niet overtuigd? In de keuzegids waterontharder vind je nog veel meer redenen waarom je een waterontharder zou moeten hebben.

Haal je het geld eruit?

Jazeker, vooral als je hem lang laat hangen. Denk aan je schoonmaakproducten die je nu niet meer hoeft te gebruiken en aan de apparaten die nu langer mee gaat. Ga je over een jaar verhuizen, dan is het wellicht zonde, maar blijf je er voor een langere tijd wonen dan zou ik het zeker aanraden. Het schijnt ook zo te zijn dat je huid minder droog aanvoelt, je minder strepen krijgt op je ramen en je haar minder droog is na het douchen.

Heb jij al een waterontharder?

En nu ben ik erg benieuwd naar jouw verhaal. Heb jij een waterontharder thuis? Waarom wel of juist waarom niet? Deel het hieronder in de reacties en help anderen met hun keuze!


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Zo voorkom je lekkages in je huis - blogpapa.nl
    29 maart 2023 at 13:23

    […] Lees ook: Waterontharder […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.