Huis & Tuin

Vloerisolatie zorgt voor een lagere energierekening

vloerisolatie

Je huis isoleren is altijd een goed idee, maar weet je al dat vloerisolatie ook mogelijk is? Door je vloer te isoleren zorg je ervoor dat je huis warmer blijft en dus je energierekening naar beneden gaat!

Het isoleren van je huis

Sowieso is het goed om te kijken of jouw huis goed geïsoleerd is. Heb je dubbel glas? Hoe is het met je dak gesteld en wat dacht je van je vloer? Vooral oudere huizen zijn slecht geïsoleerd. Tegenwoordig moeten huizen bij verkoop hun energielabel aangeven. Met een A energielabel heb je een laag energieverbruik en is je woning goed geïsoleerd. Heb je G dan… tja, je snapt hem. Kortom, het isoleren van je huis is belangrijk en scheelt je enorm in de energierekening.

Vloerisolatie voor jouw woning

Naast je ramen en je dak kun je dus ook jouw vloer laten isoleren. Het zorgt ervoor dat de warmte beter wordt verdeeld, de luchtvochtigheid minder wordt en de energierekening naar beneden gaat. Dat klinkt goed toch? Voor het isoleren van je vloer maken ze gebruik van de kruipruimte. Woon je in een flat dan is dit geen optie, maar gelukkig zijn er genoeg andere mogelijkheden om je woning te isoleren. Ook je vloer! Er is een vloerisolatie gids online die je graag wegwijs maakt in het land van de vloerisolatie.

Wat gaan ze doen?

Vaak komt kou vanuit de grond via je kruipruimte omhoog. Ben je er ooit wel eens in geweest? Een prima plek om je wijn in te bewaren, maar het zorgt er wel voor dat kou via je vloer omhoog komt. Tijdens het isoleren van je vloer spuiten ze de kruipruimte vol met een of ander spul. Is je kruipruimte te laag dan zijn er nog twee andere opties. Zo kan je een isolatielaag aanbrengen onder je bestaande vloer. Het betekent wel dat je je vloer eruit moet halen, dus dit zou ik vooral doen wanneer je over een nieuwe vloer aan het nadenken bent. Een andere optie is vloerisolatie met isolatieplaten en de laatste is de kruipruimte isoleren. Voor elk soort huis is er dus wel een keuze.

Wat zijn de kosten?

Dat ligt aan het soort huis en hoe ze het gaan isoleren. Bodemisolatie kost tussen de € 20,- en € 25,- per vierkante meter. Ga je de onderkant van de vloer isoleren dan moet je al snel denken aan een bedrag van € 50,- per vierkante meter. Heb je geen kruipruimte en ga je de bovenkant van je vloer isoleren dan moet je denken aan een bedrag van € 100,- tot € 150,- per vierkante meter. Daarnaast hangt de prijs ook af van het materiaal dat gebruikt wordt. Wil je precies weten hoeveel het gaat kosten, dan is het handig om vloerisolaties offertes op te vragen. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Wanneer is het juiste moment?

Je huis isoleren is altijd goed om te doen. Maar de grootste vraag is: wanneer ga je het doen? Heb je een starterswoning gekocht en ben je van plan om binnen vijf jaar te verhuizen, dan zou ik even wachten. Maar heb je een woning waar je waarschijnlijk je hele leven blijft, dan is het zeker een aanrader. Door je huis goed te isoleren zorg je ervoor dat de energiekosten dalen en dat wil toch iedereen? Zelf wacht ik nog even tot ik ben verhuisd. Hopelijk vinden we komend jaar een goede woning waar we naar toe kunnen verhuizen, en dan gaan we zeker kiezen voor vloerisolatie.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.