Huis & Tuin

4x tips voor het verduurzamen van je huis

Je huis verduurzamen: veel mensen zijn er momenteel mee bezig. In deze blog lees je tips voor het verduurzamen van je huis.

Je huis verduurzamen: veel mensen zijn er momenteel mee bezig. Nu iedereen vanwege corona al een lange tijd veel meer thuis is als anders, worden de wensen voor het verbouwen en verduurzamen van het huis steeds groter. In deze blog lees je tips voor het verduurzamen van je huis.

1. Spouwmuurisolatie

We beginnen met de spouwmuurisolatie omdat het simpelweg een van de gemakkelijkste, snelste en goedkoopste manieren is om jouw huis te isoleren. En het mooie is dat het je wél veel oplevert: een warmer huis en een lagere energierekening. En het grote voordeel is dat het aanbrengen van de isolatie aan de buitenkant gebeurt: je hebt dus geen gedoe binnen in je huis!
Ongeveer 1 op de 4 huizen heeft nog geen geïsoleerde buitenmuren, dus het is zeker de moeite waard om hier eens naar te kijken. Er is natuurlijk wel een maar: je moet natuurlijk wel een spouw hebben. Een spouw is een ruimte van 4 tot 6 cm tussen twee muren. Controleer dus eerst of je gevel een spouw heeft en kijk vervolgens of deze al gevuld is. Het kan ook zo zijn dat er al isolatiemateriaal in, maar dat dit toe is aan vervanging.
Wil je voor een goede prijs spouwmuurisolatie aan laten brengen, vraag dan vooraf online een aantal offertes op zodat je de prijzen goed kunt vergelijken.

2. Dakisolatie

Een tweede belangrijke manier van isoleren is de dakisolatie. De warmte in je huis stijgt op naar het dak en verdwijnt daar dan ook als er geen goede dakisolatie is. Je kunt je dus enorm veel stookkosten besparen als je je dak goed isoleert, want op deze manier blijft de warmte beter in je huis.
Een alternatief voor de dakisolatie is de zoldervloer isoleren. Dit is bijvoorbeeld interessant wanneer je de zolder niet gebruikt als leefruimte (slaapkamer). Het voordeel van de zoldervloer isoleren in plaats van het dak is dat dit vaak gemakkelijker en goedkoper is.

3. Glasisolatie

Als derde heb je natuurlijk glasisolatie. Als je nog steeds in bepaalde ruimtes enkelglas hebt, dan is hier veel te halen. Maar zelfs als je dubbelglas hebt, is er veel verbetering mogelijk. De nieuwe standaard is namelijk HR++ glas. Dit is dubbel glas met gas ertussen, waardoor het raam nog beter geïsoleerd is. De voordelen tegenover enkelglas zijn enorm; de binnenkant van de ramen beslaan niet, je hebt minder geluid van buiten én er komt minder kou van het raam af. Wel een kleine maar: glasisolatie is een flinke investering vanwege de hoge kosten van glas.

4. Vloerisolatie

Tot slot hebben we vloerisolatie. Veruit de meeste warme verdwijnt uit je woonkamer via de vloer. De gemakkelijkste manier om vloerisolatie aan te brengen is in een eventueel aanwezige kruipruimte. Heb je geen kruipruimte onder de vloer, dan kun je kijken of de mogelijkheid er is om vloerisolatie aan te leggen. Soms zien we bij oudere huizen dat er geen mogelijkheid is voor vloerisolatie, dus houd hier rekening mee wanneer je bijvoorbeeld van plan bent om een ouder huis te kopen.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.