Persoonlijk

Overweeg jij een haartransplantatie? Hier moet je op letten

Iets tegen haaruitval doen? Een haartransplantatie behoort tot de mogelijkheden. Wij vertellen je hier waar je op moet letten.

Ligt het doucheputje telkens vol haren nadat je gedoucht hebt? Dan begin jij je mogelijk zorgen te maken. Het is namelijk niet normaal om veel haren te verliezen. Toch komt haaruitval regelmatig voor. Dit kan de oorzaak zijn van stress, maar ook van een tekort aan vocht. In dat geval kun je zelf proberen om haaruitval te verminderen. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Haren kunnen namelijk ook uitvallen onder invloed van het DHT-hormoon. In dat geval is er sprake van erfelijke haaruitval. Toch betekent dit niet dat je niets tegen haaruitval kunt doen. Nee, want een haartransplantatie behoort namelijk tot de mogelijkheden. Wij vertellen je hier waar je op moet letten als je zo’n ingreep overweegt.

Welke techniek wordt toegepast?

Als je een haartransplantatie overweegt, raden wij je allereerst aan te letten op de techniek die wordt toegepast. Haarklinieken kunnen namelijk verschillende technieken gebruiken om haren te implanteren. Vroeger gebruikte vrijwel iedere haarkliniek de FUT-techniek. Tegenwoordig kun je hier nog steeds voor kiezen. FUT is de afkorting van Follicular Unit Transplantation. Bij deze techniek wordt er een stripje huid uit de haarkrans van jouw achterhoofd weggenomen. Dit stripje bevat verschillende haarwortels, waardoor een behandeling relatief weinig tijd in beslag neemt. Nadeel van deze methode is dat er een wond ontstaat. Hierdoor moet er na een FUT haartransplantatie altijd gehecht worden.

Naast de FUT-techniek kun je bij veel haarklinieken inmiddels ook kiezen voor Follicular Unit Extraction (FUE). Bij deze techniek worden de haren een voor een weggenomen uit de haarkrans van jouw achterhoofd. Hiervoor wordt een holle micronaald of een boortje gebruikt. Grote voordeel hiervan is dat er slechts kleine wondjes ontstaan, waardoor hechten niet noodzakelijk is. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een FUE haartransplantatie. Na de behandeling is immers minder goed zichtbaar dat je een haartransplantatie ondergaan hebt.

Waar onderga je een haartransplantatie?

Steeds meer mensen kiezen de laatste jaren voor een haartransplantatie. Doordat er steeds meer vraag is naar deze ingrepen, is het aanbod ook gegroeid. Hierdoor kun je inmiddels op verschillende plekken terecht voor een haartransplantatie. Sommige mensen kiezen lukraak een haarkliniek uit, maar dit raden wij jou niet aan. Waarom niet? Omdat je alleen behandeld wilt worden in een professionele kliniek. Helaas is lang niet iedere haarkliniek even professioneel.

Uiteraard wil je voorkomen dat je behandeld wordt in een kliniek die weinig ervaring heeft met haartransplantaties. Doe daarom eerst enige research naar een haarkliniek alvorens je een afspraak inplant. Helaas weten veel mensen niet waar zij precies op moeten letten. Zoek je een professionele haarkliniek waar je verzekerd bent van een goed en mooi eindresultaat? Klik hier en maak vandaag nog een afspraak voor een haartransplantatie.

Hoeveel kost een haartransplantatie?

Voordat je een haartransplantatie ondergaat, ben je ongetwijfeld benieuwd naar de kosten. Wij Nederlanders vinden het namelijk niet prettig om ergens onnodig veel voor te betalen. Daarom is het wel prettig om te weten hoeveel zo’n ingreep jou kost. Dit is op voorhand alleen lastig in te schatten. Waarom? Omdat de kosten van een haarimplantatie per persoon verschillen. Je betaalt bijvoorbeeld meer als er een groter aantal grafts (haarzakjes) geïmplanteerd moeten worden.

Gaat het om een specialistische behandeling? Dan brengt een haarkliniek vaak extra kosten in rekening. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het transplanteren van kroeshaar of een haarsparende transplantatie. Ondanks de verschillen in prijs is het vaak wel mogelijk een nauwkeurige prijsindicatie te ontvangen. Bij veel haarklinieken kun je namelijk een offerte opvragen. Hierdoor weet je binnen de kortste keren hoeveel een haartransplantatie jou gaat kosten.






∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.