Huis & Tuin

Verbouwingsupdate: onze zolderslaapkamer verbouwing

In deze blog neem ik je mee in een aantal keuzes die we gemaakt hebben in deze zolderslaapkamer verbouwing. Bekijk de keuzes die wij maakten.
Arno
Laatste berichten van Arno (alles zien)

We gaan binnenkort starten met de verbouwing van onze zolder. Deze gaan we helemaal leeghalen en strippen. Zelfs de muren moeten eraan geloven, want we gaan de voorzolder verkleinen en de slaapkamer dus vergroten. In dit blog neem ik je mee in een aantal keuzes die we gemaakt hebben in deze zolderslaapkamer verbouwing.

Een dakkapel

De grootste toevoeging aan de zolderslaapkamer zal de drie meter brede dakkapel zijn. Met een dakkapel maken we de slaapkamer veel groter én daarnaast heb je aan de kant van het dakkapel ook geen schuin dak. Niets zo vervelend als in de zijkanten van je kamer moeten bukken omdat je anders je hoofd stoot tegen het dak.
De dakkapel willen we ook voorzien van rolluiken, zodat het lekker donker is voor het slapen én om wat warmte tegen te houden als de zon flink haar best doet.

De vloer

Ook de vloer van de zolder wordt helemaal vernieuwd. We hebben nu een goedkope, simpele vloer die echt aan vervanging toe is. Deze vloer gaat er dus helemaal uit en zal vervangen worden. Vanuit de voorzolder kun je dadelijk rechts het washok in en rechtdoor de slaapkamer in. In het washok gaan we een zelfklevende pvc vloer leggen. Dit is ideaal omdat dit er heel netjes uit ziet én ook nog eens goedkoop is. In het washok hoeven we natuurlijk geen hele luxe vloer, dus vandaar dat we deze keuze gemaakt hebben. Pvc is waterbestendig, dus mocht er onverhoopt iets gebeuren met de wasmachine, dan is de vloer hiertegen bestand.

De voorzolder en de slaapkamer worden voorzien van een pvc vloer. We gaan voor een pvc vloer omdat deze er eigenlijk net zo mooi eruit ziet als een houten of stenen vloer, met het grote voordeel dat het gemakkelijk te leggen is, duurzaam is en goed betaalbaar. Daarnaast zijn pvc vloeren ook heel stil, precies wat wij belangrijk vinden voor op zolder. Een pvc vloer kopen is dus ideaal voor vrijwel alle ruimtes en kan heel eenvoudig en voordelig worden aangeschaft.

Een wastafel

Misschien heb je er nog niet over nagedacht, maar ik vind een wastafel echt een toevoeging voor de zolderkamer! Als kind heb ik vroeger ook mijn slaapkamer op zolder gehad en ik vond het ideaal dat ik mijn eigen wastafel had waar ik lekker rustig mijn tanden kon poetsen, haren kon doen, enzovoorts. Daarnaast is het fijn dat je niet een verdieping naar beneden hoeft als je bijvoorbeeld een slokje water wil.
We hebben dus voor de nieuwe zolderslaapkamer een wastafel uitgezocht en tijdens de verbouwing zal er een waterpunt aangelegd worden.

Een tweepersoonsbed

Tja, als je een slaapkamer voor een tiener gaat bouwen, dan ga je natuurlijk ook een beetje vooruit denken. Wat is voor een tiener nu echt belangrijk als het gaat om een slaapkamer. Een van de eerste punten die in ons opkwam was een tweepersoonsbed. Dit werd door onze tiener enthousiast bevestigd. Dus hebben we in de berekeningen en metingen een tweepersoonsbed meegenomen. Inmiddels staat er zelfs al een tweepersoonsbed in de garage klaar, zodat we die op kunnen bouwen zodra de verbouwing klaar is. Binnenkort moeten we dus nog even gaan shoppen voor goede matrassen, want voor een tiener in de groei is niets zo belangrijk als een goed matras. Want ook al is je kind nu nog niet zwaar, de komende jaren gaat je kind groeien en ontwikkelen. Een goed matras voor je tiener ondersteunt daar optimaal bij.

Uiteraard komen er nog allerlei coole accessoires in de slaapkamer van onze tiener, maar daarover vertel ik je in de volgende verbouwingsupdate meer!


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

3 Comments

 • Reply
  Zelf een laminaatvloer leggen: je kunt meer dan je denkt! - blogpapa.nl
  14 januari 2022 at 06:33

  […] het resultaat mocht er zijn, al zeg ik het zelf. Dus toen we een maandje geleden begonnen aan de verbouwing van de zolder hoefde ik niet lang na te denken: dat varkentje kon ik zelf wel […]

 • Reply
  Powerline adapter: nooit meer slechte wifi! - blogpapa.nl
  16 juni 2022 at 16:29

  […] echter nog niet zo smart was, was onze wifi… Sinds een tijdje slaapt één van de kids op zolder en daar is de wifi-ontvangst behoorlijk bar en boos. En nu zijn we in de achtertuin een flinke […]

 • Reply
  Internetabonnement vergelijken, kiezen & overstappen? Easy! - blogpapa.nl
  29 augustus 2023 at 06:33

  […] En als je je huis smart maakt, of je gaat verbouwen, of je wil internet in de tuin, of je kind verhuist naar de zolder; het zijn allemaal veranderingen in je internetgebruik. En dan is het goed om eens te kijken of je […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.