Huis & Tuin

Wil je meer lichtinval in huis? Dit moet je in gedachte houden bij het plaatsen van een dakraam

Zou je graag wat meer lichtinval in je huis willen hebben? Eén manier om hiervoor te zorgen, is door het plaatsen van een dakraam.

Zou je graag wat meer lichtinval in je huis willen hebben? Eén manier om hiervoor te zorgen, is door het plaatsen van een dakraam. Dit wordt vaak op de zolderkamer gedaan. Of je nou zelf het dakraam gaat plaatsen of er iemand voor gaat inschakelen, zijn er wel een aantal zaken waar je aan moet denken. Ben je benieuwd waar je op moet letten bij het plaatsen van een dakraam? Lees dan vooral snel verder.

Vergunning regelen

Wil je inderdaad een dakraam gaan plaatsen? Dan is het belangrijk dat je rekening houdt met de wet- en regelgeving binnen je gemeente. Elke gemeente heeft namelijk een andere wet- en regelgeving. Iets nieuws bouwen mag in de meeste gevallen niet zomaar. Daarom is het belangrijk om de gemeente te bezoeken. Bij de gemeente kan je namelijk navragen of je een vergunning hebt voor je nieuwe dakraam. Als het goed is, krijg je bij de gemeente alle informatie die je nodig hebt rondom de vergunning. Je mag namelijk niet beginnen voordat de vergunning aan jou is verleend.

Beste positie

Hoe dan ook, is het de bedoeling dat je meer lichtinval krijgt in de ruimte waar je het dakraam plaatst. Het is wel erg belangrijk om te kijken naar de plek waar het dakraam geplaatst moet worden. De positie speelt namelijk een grote rol in de hoeveelheid lichtinval die je kan krijgen. Wanneer je het dakraam hoger plaatst, zal je ook meer lichtinval krijgen. Heb je een radiator in de ruimte? Kijk dan of het dakraam daarboven kan worden geplaatst. Zo heb je de minste kans op condensatie van het dakraam.

Dakraam kiezen

Het draait natuurlijk allemaal om het dakraam. Om die reden is het belangrijk dat je het juiste dakraam kiest. Er zijn namelijk verschillende dakramen op de markt te krijgen. Bepaal voor jezelf wat je belangrijk vindt omtrent het dakraam. Wil je dat het dakraam niet te veel geluid doorlaat? Dan is dat een eigenschap waar je op moet letten bij het aanschaffen van een dakraam. Om schimmel te voorkomen, wil je waarschijnlijk ook een dakraam dat goed ventileert. Ga hier dan naar op zoek. Je kan meerdere dakramen met elkaar vergelijken om zo de beste keuze voor jou te maken.

De prijs

De prijs voor het plaatsen van een dakraam kan verschillen. Het is belangrijk om dat in je achterhoofd te houden. Dit heeft te maken met verschillende factoren. Een vakman inschakelen die het dakraam voor je plaatst, zal een ander prijskaartje hebben dan wanneer je het zelf doet. Wat kost een dakraam plaatsen? Daar komen allerlei zaken bij kijken. Denk aan de prijs van het gekozen dakraam, montagekosten en ook de afwerking. Je kan een vakman ook voor meerdere klussen in één keer inschakelen. Wellicht is je zoldertrap toe aan een renovatie. Een vakman kan je hiermee helpen. Wat kost een traprenovatie? Dat hangt af van de soort renovatie die je in gedachte hebt.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.