Huis & Tuin

Je eethoek samenstellen doe je zo

Wat is het lastig om een mooie eethoek samen te stellen! Hoe doe je dat nu? Ga je voor kleur of houd je het neutraal?

Wat is het lastig om een mooie eethoek samen te stellen! Hoe doe je dat nu? Ga je voor kleur of houd je het neutraal? Waar begin je? Er is zoveel te bedenken en voor te bereiden, daar kun je gerust een lijstje voor maken. En omdat je het niet even zomaar bij elkaar wilt flansen, is het handig om het één en ander op een rijtje te zetten. Stel het je voor: hoe ziet het eruit? Wat wil ik? Hoe doe ik dat? Waar haal ik het vandaan? Het beste idee? Maak een moodboard om al je ideeën kwijt te kunnen en een mooi beeld te krijgen van je uiteindelijke resultaat.

Moodboard

Een moodboard is simpel gezegd een groot stuk papier met alle plaatjes die jij in gedachten hebt. Dat kunnen dus uitgeknipte plaatjes zijn uit tijdschriften of foto’s van artikelen die je online hebt gevonden. Plak alles zo op, dat het echt lijkt op hoe je het wilt neerzetten. En vergeet niet de prijzen te vermelden, je wilt natuurlijk wel weten of je nog een beetje binnen je budget blijft.

De basics

Het is echt het beste om bij het begin te beginnen. Is je vloer nog oké? Of moet je daar iets aan vernieuwen? De muren? Wil je behang of verf? Welke kleur? Dit zijn de basics die je als eerste zult moeten aanpassen. Als dat geregeld is, kun je verder met de meubels. Wat voor soort tafel wil je? Een grote ronde of een stevige rechthoekige? Hoe staat dat in de ruimte die je hebt? Heb je een mooie houten tafel van de Kick Collection? Dan is het natuurlijk heel erg mooi om daar bijpassende Kick stoelen bij te zoeken. Ook daarvoor geldt: ga je voor kleur? Of houd je het liever wat neutraal? Geel, groen of liever wit en zwart? Je kunt er ook voor kiezen om kleuren te mixen, dat geeft ook een gezellig bont effect!

De aankleding

Zo. Je basics zijn er. De muren en de vloer zijn precies zoals je wilt en je hebt je meubels uitgekozen. Dan is het nu tijd voor aankleding. Is er iets wat je aan de muur wilt hebben om de eventuele leegheid te laten verdwijnen? Misschien wat moois voor op tafel? Een glazen vaas met droogbloemen of een leuke fruitschaal voor wat kleur? Wil je misschien nog een kleed op de vloer om de vloer te beschermen tegen krassen van de stoelen? Het is aan jou. En omdat je een moodboard hebt gemaakt van tevoren, weet je precies wat je te doen staat!

Veel plezier met inrichten!


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Vijf tips om jouw droomkeuken te realiseren! - blogpapa.nl
    24 mei 2022 at 06:30

    […] vaak veel meer ideeën dan wij. Het zal je verbazen hoeveel er eigenlijk mogelijk is. Neem je moodboard en je lijstje mee en ga samen zitten. Als je alle tips volgt dan weet ik zeker dat jij straks ook […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.