Huis & Tuin

Wat zegt jouw tuin over jou?

Kun je eigenlijk wel iets zeggen over iemands karakter en voorkeuren op basis van de tuin? In dit artikel doe ik een poging.

Je hebt natuurlijk al mee kunnen lezen over onze tuinverbouwing. We gaan van echt gras naar kunstgras en we krijgen een overkapping waar we lekker kunnen chillen. Maar wat zegt dit eigenlijk over ons? Kun je eigenlijk wel iets zeggen over iemands karakter en voorkeuren op basis van de tuin? In dit artikel doe ik een poging.

Ga je voor intensief onderhoud of voor onderhoudsarm?

Een belangrijk onderscheid dat je kunt maken in tuinen is tussen de varianten die veel onderhoud nodig hebben om ze mooi te houden en de varianten die juist onderhoudsarm zijn. In ons geval neigen we duidelijk naar de laatste variant. Met kunstgras hoef je immers nooit meer te maaien en je hebt er amper onderhoud aan. Een overkapping betekent ook dat er veel minder ruimte voor bloeiende en groeiende planten overblijft. Ook dat scheelt weer onderhoud.

Daar staat tegenover dat sommige mensen juist graag in de tuin werken om alles mooi aan kant te houden. Het is zelfs rustgevend om het onderhoud van je tuin te verzorgen. Uiteraard moeten we daarbij wel in het achterhoofd houden dat het ook als een te grote klus kan aanvoelen en dan is het niet rustgevend meer. Maar een beetje werken in de tuin is prima voor de meeste mensen.

Heb je een duidelijk plan of juist niet?

Sommige mensen weten vooraf precies hoe ze alles willen hebben in de tuin, tot op de centimeter nauwkeurig. Terwijl anderen juist gewoon beginnen met een globaal plan en dan wel zien waar ze uitkomen. De manier waarop je een tuinverbouwing aanpakt, zegt natuurlijk wel iets over je. Daar hoef je geen psycholoog voor te zijn.

En dan het belangrijkste: welke planten kies je?

Er is enorm veel keuze op het gebied van tuinplanten, dus je kunt alle kanten op. De vraag is dus of je voor de bekende plantensoorten gaat of juist voor exotische. Je kunt ook kiezen voor hangende planten of planten in potten. De belangrijkste keuze op dit gebied is of je voor veel groen gaat in je tuin of toch liever voor veel zitruimte. Buitenleven is steeds meer een trend geworden. En dat heeft weer gevolgen voor de indeling van je tuin. Ga je barbecueën tussen het groen?

Je ziet in de praktijk dat het vaak een combinatie is van zitruimte en groen. Logisch, want zo heb je het voordeel van beide gecombineerd. Denk er wel aan dat planten voor verkoeling en hergebruik van regenwater zorgen. Met bestrating kies je voor meer warmte en eerder last van wateroverlast.

Wat je ook kiest: veel plezier ermee!


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.