Review Speelgoed, Spellen & Spelen

• Review • | Game Spirit: Lucky’s Big Adventure

Review van de Game Spirit: Lucky’s Big Adventure voor playstaion en switch en xbox. Lees hier hoe deze game werkt en of hij leuk is.

De serie op Netflix hebben we hier grijs gedraaid, ik wist bepaalde scenes zelfs uit mijn hoofd op te noemen op een gegeven moment. Niet alleen Macy is er fan van, maar ook Bentley vindt het inmiddels erg interessant. Toen ik thuiskwam met de vraag of ze het nieuwe spelletje van Lucky en Spirit wilden spelen waren ze dan ook helemaal door het dolle heen.

Het verhaal van Spirit: Lucky’s Big Adventure

Wie kent haar niet? De dappere Lucky en haar trouwe paard Spirit. Wanneer Lucky haar moeders oude schatkaart vindt, besluit ze om deze te gaan volgen. Haar lieve vriendinnen Abigail en Pru gaan natuurlijk ook met haar mee. Van haar vader krijgt Lucky een camera om de natuur van dichtbij te bekijken en natuurlijk mooie foto’s te maken onderweg.

Review van de Game Spirit: Lucky’s Big Adventure voor playstaion en switch en xbox. Lees hier hoe deze game werkt en of hij leuk is.

Samen ga je op avontuur door het bekende stadje Miradero. Er zijn missies en opdrachten die je moet uitvoeren om de verhaallijn te doorlopen, daarnaast zijn er ook wat losse missies te vinden. Zo word je gevraagd om klusjes te doen, zoals gereedschap halen voor haar vader en het helpen van haar vriendinnen voordat ze weer verder op pad kunnen. Vooral de paardenrace viel hier goed in de smaak!

Natuurlijk is er ook een boef in het verhaal, namelijk Hendricks. Wat hij er allemaal mee te maken heeft? Daarvoor moet je natuurlijk zelf maar aan de slag gaan. 😊

De besturing

Ik besluit de kinderen het eerst zelf te laten uitproberen. Na een paar minuten hoor ik wat mopperende geluiden en blijkt de besturing nog best lastig te zijn. Wanneer ik het zelf ook probeer merk ik inderdaad dat het niet helemaal soepel gaat en ik echt even moet oefenen om het onder de knie te krijgen. Wanneer ik in een paar missies verder op een rots rij val ik daar ook regelmatig af vanaf omdat ik te makkelijk wil sturen.
Maar gelukkig hebben de kinderen wat meer geduld en blijven ze maar proberen tot het ze lukt. Ideaal, want dan kunnen ze mij ook wat meer tips geven! “Mama, gewoon rustiger aandoen!”

Review van de Game Spirit: Lucky’s Big Adventure voor playstaion en switch en xbox. Lees hier hoe deze game werkt en of hij leuk is.

Knuffelen met Spirit

Het knuffelen met Spirit in de stal is niet alleen leuk om te doen maar ook heel belangrijk. Ik hoor Macy al snel tegen Bentley vertellen dat ze moet knuffelen met het paard omdat ze dan verder kan rennen. En ja hoor, wanneer je dit doet groeit het aantal hoefijzers en kom je verder in het landschap.

Wat vonden wij ervan

Waar ze helemaal dol op zijn is het verkleden. Onderweg vind je allerlei attributen waarmee je het personage van Lucky kunt veranderen van uiterlijk. Wel vonden ze het beide jammer dat je nergens punten kunt verzamelen. Waar je bij andere spelletjes punten kunt verdienen, badges of nieuwe opdrachten kunt vrijspelen is dat hier niet het geval. Gelukkig maakt het feit dat zij nu een keer op Spirit mogen rijden een heleboel goed en vinden ze het een heel leuk spel! Zeker met de zomervakantie om de hoek zal dit spel nog vaak gespeeld worden hier!

Review van de Game Spirit: Lucky’s Big Adventure voor playstaion en switch en xbox. Lees hier hoe deze game werkt en of hij leuk is.

Facts Sheet

 • Leeftijd: Vanaf 8 jaar (PEGI leeftijd 3 jaar)
 • Multi-player functie aanwezig: Nee
 • Genre: Avontuur
 • Console: PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox
 • Gesproken taal: Nederlands
 • Releasedatum: 11-06-2021
 • Adviesprijs: € 33,- en hier te koop

Lees ook:
Game review: The Last Kids on Earth and the Staff of Doom
Game review: Balan Wonderworld


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

3 Comments

 • Reply
  Annelie
  23 juli 2021 at 21:58

  Hoi!
  Klopt het dat dit spel; ‘Spirit’ in het nederlands ook is? En niet alleen engels gesproken en nederlands ondertiteld?
  Hoor het graag.

 • Reply
  • Game Review • | Paw Patrol De Film: Avonturenstad Heeft Je Nodig - blogpapa.nl
  13 september 2021 at 06:30

  […] Lees ook: Spirit: Lucky’s Big Adventure […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.