Eten & Drinken

Lekker vlees voor op de barbecue

De barbecue leent zich perfect voor het bereiden van vlees. Maar welke vleessoorten zijn nou écht lekker op de barbecue?

Wanneer in de zomermaanden de temperaturen stijgen en de zon gaat schijnen, gaat men massaal naar buiten. Het leven dat zich in de wintermaanden binnenshuis afspeelt, verplaatst zich naar buiten toe. Dit geldt dus ook voor het (bereiden van het) diner. Hiervoor wordt de barbecue volop gebruikt. Dat is niet voor niets. De barbecue leent zich namelijk perfect voor het bereiden van vlees. Maar welke vleessoorten zijn nou écht lekker op de barbecue?

Unieke en smaakvolle vleessoort

Er zijn tal van verschillende vleessoorten die je op de barbecue kunt bereiden. Van burgers en worsten tot spareribs en satéspiesen. Het zijn allemaal vleessoorten die in de zomer bij veel Nederlanders op de barbecue liggen. Maar welke vleessoort moet je kiezen als je een echt uniek en lekker stukje vlees wilt? Brisket is in dit geval een goede optie. Dit is vlees uit de borst van een rund. Dit vlees bevat veel pezen en is in de basis tamelijk taai. Dit maakt het bereiden van deze vleessoort enigszins moeilijk. Maar bereid je het vlees op de juiste manier? Dan krijg je er een heel smaakvol en mals stukje vlees voor terug.

Mals en eenvoudig te bereiden

Ben je op zoek naar een vleessoort die gemakkelijker te bereiden is op de barbecue? Maar vind je het wel belangrijk dat het vlees karakteristiek en mals is? Dan is buikspek BBQ een goede keuze. Buikspek komt, zoals de terminologie al doet vermoeden, van de buik van het varken. Het wordt daarom ook wel pork belly genoemd. Deze vleessoort is relatief vet. Dit maakt het bereiden van dit vlees minder lastig. Wel heb je voor het beste resultaat tijd en geduld nodig. Je kunt het vlees namelijk het beste urenlang langzaam laten garen op de barbecue. Hierdoor wordt het vlees mooi en langzaam gaar en blijft het tevens erg mals.

Waarom een juiste bereiding belangrijk is

Wanneer je lekker vlees van de barbecue wilt krijgen, is de kwaliteit van het vlees belangrijk. Je kunt wel stellen dat de kwaliteit van het vlees de basis vormt voor jouw culinaire genot. Maar met enkel kwalitatief goed vlees ben je er nog niet. Het vlees moet namelijk ook op de juiste wijze bereid worden. Sommige vleessoorten moeten niet te lang op de barbecue liggen omdat het vlees dan taai wordt. Terwijl er ook vleessoorten zijn die juist mals worden als ze urenlang langzaam garen. Pas je de juiste bereidingswijze van het vlees toe? Dan zal dat samen met de kwaliteit van het vlees zorgen voor een optimale culinaire beleving.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.