Persoonlijk

Het barbecue seizoen is weer begonnen!

we gaan weer lekker barbecueën!

De zomer is bij uitstek de barbecue periode. Old school met houtskool of toch liever op gas of elektriciteit? Feit is dat barbecueën vooral een mannendingetje is. Zal wel te maken hebben met vuur, vlees en bier. Volgens Kieskeurig barbecueën mannen vanwege het oergevoel wat het zou oproepen. Het komt nog uit de tijd dat er eerst gejaagd moest worden.

Familie event

Barbecueën is in ieder geval een gezellige bijeenkomst van gezin, familie en vrienden. We doen het bij voorkeur op warme en zwoele avonden ofschoon er ook diehards zijn die het bij elk weertype doen. In de provincie Limburg zijn ze het meest bourgondisch. De barbecue wordt daar het meest gebruikt.

Vlees blijft nummer 1

Het antwoord op de vraag ‘Wat ligt er op de barbecue?’ is ongetwijfeld vlees en vooral varkensvlees en kip. Spareribs, drumsticks en lamsrack zijn favoriet vanwege het kluiven. Bij de supermarkten en slagers zijn de BBQ-pakketten voor de barbecue gewild, maar de vegetarische pakketten winnen terrein. De hamburger, kipsaté en biefstuk zijn bij de mannen gewild. Vrouwen kiezen naast vlees ook vaak voor vis en groente op de grill.

Recepten

Via Google zijn er veel bbq recepten te vinden die niet alleen vlees bevatten. Er zijn vele vegetarische alternatieven met groente, fruit en vleesvervangers. Als je toch voor vlees gaat, pak dan mager vlees en kies voor varkenshaas, kip- of kalkoenfilet, biefstuk of entrecote. Vis is nog beter omdat het de goede vetten bevat. Maak sausjes bij voorkeur zelf, omdat de kant en klaar sausen te veel vetten en suikers bevatten en bovendien te zout zijn.

Salade

Hetzelfde geldt voor salades. Maak eens zelf een salade in plaats van kant en klare huzaren- of aardappelsalade. Dit zijn altijd producten met veel toevoegingen. Tomaat, paprika, komkommer en sla kunnen prima gevarieerd worden met noten, zaden of kaas. Gebruik als dressing olijfolie. Fruit kan ook prima op de grill, bijvoorbeeld ananas, banaan of perzik.

Of barbecueën goed of slecht is? Daar zijn de gezondheidsexperts niet unaniem over. Feit is dat de rook van de barbecue niet bevorderlijk is en dat geldt ook voor zwart aangebraden vlees. Je loopt minder risico’s bij een gasbarbecue, maar ook daar is het oppassen. Wel wordt geadviseerd om niet elke zomerdag te gaan barbecueën.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.