Huis & Tuin Persoonlijk

Onze tuinverbouwing: daar gaan we weer!

Onze tuinverbouwing 3.0: we gaan voor de derde keer onze tuin flink omgooien. Van gras naar kunstgras en een overkapping erbij.

Zo’n jaar of drie geleden hebben wij onze tuin flink onder handen genomen. We hadden de volledige tuin bestraat en daar raakten we zo langzamerhand een beetje op uitgekeken. We besloten gras in de tuin te leggen, met name om een fijne voetbalplek te maken voor de kinderen. Nu, vier jaar later, hebben we veel plezier gehad van de tuin, maar gaan we tóch weer de tuin veranderen.

Van echt gras naar kunstgras

We kozen drie jaar geleden voor echt gras. We hebben kunstgras serieus overwogen, maar toch besloten we uiteindelijk voor echt gras te gaan. Want ja, dat heeft toch wel echt iets en grasmatten zijn niet heel duur. We hebben daar echt wel plezier van gehad, maar we zijn ook wel behoorlijk uitgekeken op dat echte gras. We hebben dan ook besloten dat het gras eruit gaat en wordt vervangen door kunstgras. Waarom? Nou, meerdere redenen.
Om te beginnen zijn we erachter gekomen dat wij niet echt de types zijn die gras goed onderhouden. Bij echt gras is het belangrijk dat je regelmatig maait, onkruid eruit steekt en bladeren van het gras af harkt. Ook moet je je gras om de zoveel tijd bijzaaien en indien nodig verticuteren. Dit alles is duidelijk niet onze hobby, wat tot resultaat heeft dat op de plaatsen waar vaak blad blijft liggen, inmiddels een behoorlijke lap mos aan het groeien is. Daarnaast duikt overal onkruid op en zitten er veel kale plekken in het gras, met name bij de voetbalgoal en de picknicktafel. Niet heel charmant dus.

De tweede reden is dat mijn vrouw enorme last heeft van hooikoorts. Met name, je raadt het al, van graspollen. Een paar jaar geleden was dat nog in veel mindere mate, maar inmiddels heeft ze daar flink last van. Dus als we in de zomer in de tuin zitten, gaat dat gepaard met flinke niesbuien en een hoop gesnotter.

Dus besloten we dat kunstgras voor ons een ideale oplossing is. Zo hebben we tóch nog gras, zonder de ongemakken van het onderhoud en de hooikoorts. Kunstgras leggen stelt tegenwoordig ook niet heel veel meer voor: met de juiste voorbereiding en instructies kun je dit prima zelf. Uiteraard kun je ook altijd kiezen voor legservice, als je het toch liever uit handen geeft.

Een overkapping

De tweede grote aanpassing die we in de tuin gaan doen is het maken van een overkapping. Deze komt aan de achterkant van de tuin, zodat we achterin een lekkere plek creëren om te chillen. Niet alleen voor ons, maar ook voor onze twee tieners die natuurlijk steeds meer behoefte krijgen aan een eigen plekje. De plannen liggen al helemaal klaar: Een brede overkapping met links een zitgedeelte en rechts een bar. Natuurlijk mogen een televisie en dartbord niet ontbreken, dus ook die krijgen een plekje.

Een flinke verandering dus in onze tuin, maar een waar we met het hele gezin wel enorm naar uitkijken!
Hebben jullie thuis gras? En zo ja, kunstgras of echt gras?


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Wat zegt jouw tuin over jou? | blogpapa.nl
    15 juli 2021 at 14:11

    […] Onze tuinverbouwing: daar gaan we weer! – 22 juni 2021 […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.