Huis & Tuin

Het thuiskantoor van je dromen inrichten

Een thuiskantoor is natuurlijk iets wat iedereen wel graag zou willen. Met de volgende tips richt jij het thuiskantoor van je dromen in.

Een thuiskantoortje is natuurlijk iets wat iedereen wel graag zou willen. Of je nou een student bent of als je zzp werk doet, of gewoon als je wel eens thuis aan de slag moet voor werk, het is ideaal om hier een plekje voor te hebben. Zo’n ruimte hoeft helemaal niet groot te zijn, zolang je er maar rustig en ongestoord kunt werken. Met de volgende tips richt jij het thuiskantoor van je dromen in.

Een rustige, stille werkplek

Als je hard aan de bak moet voor iets, is een stille en rustgevende omgeving natuurlijk een must. In de buurt zitten van je drukke kinderen of een lawaaiige snelweg is dan ook niet ideaal voor het goed uitvoeren van je werk. Zorg ervoor dat de werkplek die je creëert rustgevend en stil is. Heb je het niet voor het kiezen als het gaat om de ruimte? Zorg er dan voor dat je iets van materiaal in de ruimte plaatst dat het geluid van buiten tegenhoudt. Zo komt er geen afleiding en kun je ongestoord werken. Heb je de mogelijkheid niet? Dan is een koptelefoon met een noise cancelling functie ook een goede oplossing.

Voldoende werkplek

Genoeg werkplek is natuurlijk een must voor een kantoortje. Je wil een bureau waar je genoeg ruimte hebt om alles aan te kunnen doen. Een klein bureautje waar nog maar net een stoel aan past en waar je laptop alle ruimte inneemt, is niet voldoende. Kijk dus of je een bureau kunt vinden die wat groter is. Ook een idee is om een tafel te nemen. Bij bijvoorbeeld bij IKEA kun je gewoon een tafelblad uitzoeken en hier poten onder zetten, wat samen niet veel kost. Dan kun je dus zelf bepalen hoe groot je bureau is. En hoe groter, hoe beter.

Weinig afleiding

Het is belangrijk dat je weinig afleiding hebt in de ruimte. Het is natuurlijk leuk om het leuk aan te kleden en ervoor te zorgen dat het er gezellig uit ziet, maar het moet niet té worden. Het blijft een ruimte om werk te doen en niet om er te zitten voor de leuk. Bovendien wil je niet constant afgeleid worden. Houd het daarom wel rustig in de ruimte. Veel lichtinval is belangrijk. Zet plantjes neer voor schone lucht en extra productiviteit, en hang een paar simpele dingen aan de muur. Een paar bureau accessoires kunnen ook geen kwaad. Je kunt in winkels vaak hippe bureau accessoires vinden zonder dat dit veel kost. Probeer het voor de rest lekker clean te houden, zodat je ongestoord kunt werken.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.