Review

• REVIEW • | The Last Kids on Earth and the Staff of Doom

The Last Kids on Earth and the Staff of Doom
Arno
Laatste berichten van Arno (alles zien)

Misschien ken je het bestseller boek ‘De laatste helden op aarde’ wel? Of de Netflix serie van The Last Kids on Earth and the Staff of Doom? Beide super populair. Daar is deze videogame op gebaseerd. Het spel en het boek gaat over Jack en zijn vrienden en ook de bekende boomhut van Jack speelt een grote rol in de game.

Engelstalige game

Wanneer je voor de eerste keer speelt, begint het spel met het verhaal, verteld door hoofdpersoon Jack. Dit start vrij direct en is Engelstalig. Helaas is Nederlandstalig niet mogelijk, dus kinderen die nog geen Engels spreken krijgen hier niet veel van mee. Rustig vertalen zit er ook niet in, want het verhaal loopt vanzelf door en kan niet gepauzeerd worden.

Misschien ken je de Netflix serie van The Last Kids on Earth and the Staff of Doom? Super populair! En daar is nu de videogame bij gekomen!

Het verhaal van The Last Kids on Earth and the Staff of Doom

Het verhaal gaat over monsters en zombies die de stad langzaam overnemen en jij moet natuurlijk de stad en de wereld gaan redden! Je moet op zoek naar een amulet, de ultrakrachtige ‘Staff of Doom’, dat in kleine stukjes verdeeld ligt in de stad. Ook zal je Maondre, de koningin van de slijmmonsters, moeten verslaan.
Na het verhaal krijg je een korte uitleg over hoe de knoppen werken en vervolgens begin je aan je eerste missie. Tijdens je missie kom je allerlei monsters en zombies tegen. De zombies willen je aanvallen, dus belangrijk om die uit de weg te werken! Wanneer je die tegenkomt, helpt het spel je met mikken als je op ZL klikt. Schieten kun je met jouw gewone schietknop, met een sterkere aanval of met een granaataanval. Deze laatste twee sterkere aanvallen kun je niet continu gebruiken en gebruik je dus alleen als het echt nodig is.
Door de zombies uit de weg te werken ontvang je soms beloningen, zoals healing wanneer je geraakt bent door een monster of zombie. Deze healing krijg je in de vorm van pizzapunten. Lekker! Daarnaast ontvang je soms schroeven van monsters die je weggewerkt hebt. Deze schroeven heb je hard nodig in het spel!

 • Misschien ken je de Netflix serie van The Last Kids on Earth and the Staff of Doom? Super populair! En daar is nu de videogame bij gekomen!
 • Misschien ken je de Netflix serie van The Last Kids on Earth and the Staff of Doom? Super populair! En daar is nu de videogame bij gekomen!
 • Misschien ken je de Netflix serie van The Last Kids on Earth and the Staff of Doom? Super populair! En daar is nu de videogame bij gekomen!

Handige routekaart

Het spel leidt de weg door de stad en je kunt in een klein schermpje een routekaart (een soort Google Maps, ideaal!) zien waar je heen moet. Deze leidt je de weg door middel van een streep in het beeld, heel handig! Er zijn allerlei zijweggetjes en tuinen waar je in kunt, maar het spel is slim opgebouwd en zo gemaakt dat je de weg niet zomaar kwijt kunt raken. Ook wanneer je achter een gebouw loopt past het spel zich netjes aan en maakt het gebouw tijdelijk onzichtbaar zodat je alles goed kunt blijven zien.
Je kunt op meerdere manieren door het spel heen reizen. Je kunt lopen, rennen, met je auto rijden, of zelfs met een worm super snel ondergrond van de ene stad naar de andere stad reizen.

Misschien ken je de Netflix serie van The Last Kids on Earth and the Staff of Doom? Super populair! En daar is nu de videogame bij gekomen!

Blueprints

Tijdens het spel verzamel je blueprints voor onder andere sterkere wapens en beschermende kleding. Deze blueprints kun je in jouw boomhut uitwerken en vervolgens gebruiken. Om dit te kunnen doen, heb je schroeven nodig. Deze verzamel je tijdens het spel door bijvoorbeeld het doden van de monsters en het openen van schatkisten.
Ook kun je blueprints vinden die jouw boomhut uitrusten met grotere wapens zoals automatische geweren, om vervolgens een mega aanval van zombies tegen te houden.

Misschien ken je de Netflix serie van The Last Kids on Earth and the Staff of Doom? Super populair! En daar is nu de videogame bij gekomen!

Gamen met een missie

Je hebt continu een missie zodat je precies weet wat je volgende stap in het spel is. Dit alles wel in het Engels. In de teksten zit best wel wat humor verwerkt, wat het voor mij als volwassene ook leuk maakt om te kijken en te spelen.
Het spel is overigens prima te spelen voor kinderen die niets snappen van de Engelse teksten en aanwijzingen: het is duidelijk welke richting je op moet lopen en wat er dus van je verwacht wordt. Maar het speelplezier is natuurlijk nog groter als je dit wel begrijpt.

The Last Kids on Earth and the Staff of Doom multiplayer

Je kunt deze game met meerdere spelers spelen. Je kunt het spel tot en met 4 spelers spelen. Op dit moment kan dat alleen offline (dus naast elkaar op de bank met een controller in je hand), maar een update die later dit jaar volgt zorgt ervoor dat je ook online met elkaar kunt gaan spelen.

Kindvriendelijk spel voor de Nintendo Switch

The Last Kids on Earth and the Staff of Doom of absoluut een kindvriendelijk spel. Het is gemakkelijk te spelen en als het te moeilijk is voor je kind alleen, dan schuif je met een controller als ouder gemakkelijk aan om samen de levels te doorlopen. Je moet zombies doden, maar er komt geen bloed bij kijken.

Als je het leuk vindt om allerlei verstopte items te zoeken kun je ook je lol op in dit spel, want er is van alles te vinden. Zo kun je zeldzame stripboeken vinden, 16 verschillende schilden en kun je op bijzondere plekken een soort minigame doen om meer schroeven te verdienen.

The Last Kids on Earth and the Staff of Doom is een erg leuke game voor kinderen vanaf een jaar of 8 en het allerleukste om samen te spelen met ouders of vriendjes. Zo wordt het verslaan van de sterkere monsters/bazen ook een stukje gemakkelijker.

 • videogame zombies
 • videogame zombies
 • videogame zombies
 • Misschien ken je de Netflix serie van The Last Kids on Earth and the Staff of Doom? Super populair! En daar is nu de videogame bij gekomen!
 • spel

The Last Kids on Earth and the Staff of Doom trailer

Wil je nog een beter beeld van deze game? Bekijk de Nintendo Switch trailer op YouTube zodat je een beeld hebt bij deze game!

Fact Sheet

 • Leeftijd: vanaf 7 jaar
 • Multi-player functie aanwezig: Ja, offline tot en met 4 spelers (en later ook online)
 • Genre: Actie, Avontuur
 • Console: Nintendo Switch, PS4, Xbox
 • Taal: Engelstalig
 • Releasedatum: juni 2021
 • Adviesprijs: € 39,99 en online hier te koop

Totaalscore van The Last Kids on Earth and the Staff of Doom

vier boksen

Lees ook: Balan Wonderworld


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

2 Comments

 • Reply
  • Review • | Game Spirit: Lucky’s Big Adventure | blogpapa.nl
  20 juli 2021 at 06:30

  […] ook: Game review: The Last Kids on Earth and the Staff of DoomGame review: Balan […]

 • Reply
  • Review • | The Addams Family: Mansion Mayhem - blogpapa.nl
  13 oktober 2021 at 06:30

  […] Lees ook: game review The Last Kids on Earth and the Staff of Doom […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.