Gastblog Papa-tips

Hoe vaak maak jij je auto schoon?

Hoe vaak was jij je auto?

Hoe vaak pak jij een emmer met sop en was je je auto van top tot teen? Of rijd je liever door de wasstraat? En pak je ook de binnenkant geregeld even goed aan? Ben jij iemand die iedere week op een vast moment de auto wast, of doe je het alleen als hij zichtbaar vies is? Vind je het belangrijk dat je auto er altijd op en top uitziet, of beschouw je het vooral als een vervoersmiddel, en vind je het niet meer dan logisch dat je de sporen van het gebruik duidelijk kunt zien?

De buitenkant is het gemakkelijkst

De buitenzijde van je auto is het deel dat eigenlijk het gemakkelijkst schoon valt te maken. Gelukkig ook maar, want dit is natuurlijk ook het deel dat het snelst vies wordt. Doordat de meeste auto’s dag en nacht, door weer en wind buiten staan, blijven ze nooit lang schoon. Tel daarbij op dat er ook tijdens het rijden heel wat vuil op een auto terecht kan komen, zeker wanneer het regenachtig is of wanneer het heeft gesneeuwd, en het is niet zo vreemd dat iemand ooit bedacht heeft dat wasstraten voor auto’s wel eens een goed idee zouden kunnen zijn.

De buitenkant van een auto is doorgaans goed gestroomlijnd en niet poreus. Dat betekent dat al het vuil oppervlakkig is, en niet in het materiaal kan trekken. Met andere woorden: een goede spons met wat water en zeep is voldoende om het vuil weer te verwijderen.

Neem voor de binnenkant ook de tijd

Zelfs een auto die aan de buitenkant prachtig glimt, is lang niet altijd zo schoon als je zou denken. Ook de binnenkant krijgt namelijk heel wat te verduren, en dat heb je vaak veel minder snel in de gaten.

De plek waar het vaak mis gaat is bij de voeten van de bestuurder en de passagiers. Zij komen met schoenen die nat en vies kunnen zijn de auto in, en stappen er met redelijk schone schoenen later weer uit. Het vuil en vocht zijn ondertussen in de auto achtergebleven. Door te zorgen voor goede automatten, in ieder geval op de plek van de bestuurder (dit is tenslotte de plek die het meest gebruikt wordt) kun je dit voorkomen. Kovvar automatten zijn hier goed geschikt voor, omdat ze niet alleen voorkomen dat vuil en vocht in de bekleding trekken, maar ook slijtage goed weten tegen te gaan.

Ook de kofferbak wordt vaak vies, zeker als je deze gebruikt om zaken te vervoeren waar vocht of viezigheid vanaf kunnen komen. Een kofferbakmat van Just Carpets kan voorkomen dat je dit vuil nauwelijks meer weg krijgt. De kofferbakmat is uitneembaar, zodat je hem buiten de auto goed schoon kan maken. Vervolgens voorkomt hij dat vuil in de bekleding van je kofferbak kan trekken, en zo vlekken die je nooit meer weg krijgt kan veroorzaken.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.