Gastblog Papa-tips

Flexplekken: zo ga je er verstandig mee om

Flexplekken: zo ga je er verstandig mee om

Op vrijwel ieder kantoor kom je ze tegenwoordig tegen: flexplekken. Er zijn zelfs bedrijven waar geen enkele medewerker meer een echt eigen plek heeft, waar het iedere dag weer een verrassing is wie er naast je zit.

Alhoewel veel mensen erg aan deze manier van werken hebben moeten wennen, zien we er nu ook de voordelen van in. Je leert meer collega’s kennen, ook van buiten je eigen afdeling. Hierdoor wordt het werk niet alleen leuker en socialer, je ontdekt ook meer hoe het werk op andere afdelingen eraan toegaat, en leert beter rekening te houden met elkaar. Bovendien voorkomt het sleur, iedere dag een andere groep mensen om je heen. Je hebt elkaar iedere dag wat te vertellen, en hoeft niet bang te zijn dat die ene collega voor de vierde keer deze week hetzelfde verhaal vertelt.

Werken op flexplekken gaat echter alleen goed als je een klein beetje rekening met elkaar houdt. Een paar simpele gedragsregels kunnen daarbij goed helpen.

Houd de plek schoon

Waar je een ‘eigen’ werkplek rommelig kunt laten worden, alleen jij hebt er tenslotte last van, is dat bij een flexplek niet het geval. Als je aan het einde van de dag, of eerder, naar huis gaat, laat je er geen spullen op achter. Ook zorg je ervoor dat de boel schoon is. Wanneer er na jou een collega op de plek plaatsneemt, hoeft deze geen last te hebben van jouw mandarijnenschilletjes of koffievlekken.

Op veel flexplekken zie je ook desinfectiemiddelen staan. Geen overbodige luxe, want je draagt soms meer op je handen mee dan je zou willen. Maak er een gewoonte van om de plek voor en na gebruik even schoon te poetsen, dan hoef je je daar geen zorgen meer om te maken. Zeker wanneer je er daarnaast een goede handdesinfectie op nahoudt.

Wees echt flexibel

Mensen zijn gewoontedieren, en dus is de kans groot dat er ook op jouw kantoor mensen zijn die een bepaalde flexplek claimen. Niet de bedoeling. Ja, soms kan het fijn zijn om met een groepje van een bepaalde afdeling bij elkaar in de buurt te zitten, maar dat valt doorgaans prima formeel te regelen. Ben jij zo iemand die iedere dag dezelfde plek wil claimen? Stop daar dan mee. Je ontneemt mensen de kans om van plek te wisselen, en maakt de hele boel een stuk minder flexibel. Laat het los, ga eens ergens anders zitten, en ervaar de voordelen van het flexwerken. Het is misschien even wennen, maar zet door, daar doe je jezelf en je collega’s een groot plezier mee.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.