Vakantie & Reizen

Déze bijzondere plekken in Nederland wil je ontdekken!

Het zal je waarschijnlijk verbazen hoeveel mooie en bijzondere plekken ons eigen land te bieden heeft. Denk aan Ameland, echt prachtig!

Het zal je waarschijnlijk verbazen hoeveel mooie en bijzondere plekken ons eigen land te bieden heeft. Sommige locaties kennen we natuurlijk allemaal wel. Wat zijn nu juist de plekken in Nederland waar je misschien nog niet eerder aan hebt gedacht? We zetten ze voor je op een rijtje – doe er je voordeel mee voor een leuk dagje uit of een minivakantie.

Ameland

Van de Waddeneilanden Texel en Terschelling hebben we allemaal wel gehoord. Misschien ben je er zelfs al eens geweest. Wat kleiner is het eiland Ameland: ook deze prachtige plek is een bezoek meer dan waard! Op dit eiland kun je helemaal één worden met de natuur. En wat er hier zo mooi is: je kunt een heleboel doen, maar je kunt juist ook volledig ontspannen en weinig ondernemen. Jij kiest! Met een overnachting in hotels Ameland is het uitstapje helemaal comfortabel. Vergeet ook niet om in een goed Ameland restaurant van een heerlijke maaltijd te genieten. Zo richt je dit uitstapje perfect in.

Friesland

Friesland wordt toch wel gezien als de meest idyllische provincie van Nederland. Lieve dorpjes, veel water, natuurgebieden en bezienswaardigheden. Ben je er zelf al eens geweest? Trek er lekker op uit om Friesland te ontdekken! Je kunt zelf bepalen of je liever een van de steden bezoekt of juist de natuur gaat verkennen – beide opties zijn mogelijk. Zo is Leeuwarden een toffe stad vol levendigheid. Als je de natuur wilt ontdekken, kun je denken aan mooie gebieden zoals de Rottige Meente. Om een wat grotere afstand af te kunnen leggen, kun je de fiets pakken. Het is heerlijk om door het rustige Friesland te fietsen!

Rustige kustplaatsen

Wil je graag naar de zee toe? We hebben vaak de neiging om naar de grote, bekende badplaatsen te trekken. Denk aan Zandvoort aan Zee, Scheveningen, Katwijk aan Zee of Noordwijk. Hoewel dat natuurlijk prima is, loop je er wel vaak tegenaan dat deze plaatsen drukbezocht zijn. Je ligt op het strand dicht in de buurt van andere mensen. Probeer daarom juist liever eens de kleinere kustplaatsen uit, die niet zo bekend zijn. Daar is het vaak veel rustiger! Je hebt dan misschien wat minder voor het uitkiezen als het aankomt op de aanwezige strandtentjes, maar je hebt wel meer rust en ruimte om je heen.

Kleinere steden

Grote steden zoals Amsterdam, Utrecht of Den Haag kennen we natuurlijk wel. Er zijn echter nog veel meer steden te ontdekken in ons land! Pak gewoon de kaart er eens bij en zoek een leuke stad uit. Het is het tofst om naar een karakteristieke stad te trekken. Denk aan kaasstad Gouda, VOC-stad Hoorn, Hanzestad Zutphen of winkelstad Roermond. Om maar wat voorbeelden te noemen. Je kunt er zelfs aan denken om een bucketlist te maken met daarop alle Nederlandse steden waar je nog eens naartoe wilt gaan. Zo kun je ze allemaal afvinken!


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.